15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Lauvås med band i Kimen i kveld

– Jeg lover at musikken er lyttervennlig, både for eksperter og utrente ører

UT PÅ TUR: Wardrobe Quintet er et jazz-pop-band med base i Leeds College of Music. Fra venstre: Jostein Braaten, Casper Bjelland Hatlestad, Ola Lauvås, Frazer Kerslake og Benjamin Rekstad. UT PÅ TUR: Wardrobe Quintet er et jazz-pop-band med base i Leeds College of Music. Fra venstre: Jostein Braaten, Casper Bjelland Hatlestad, Ola Lauvås, Frazer Kerslake og Benjamin Rekstad.

Norsk-engelske Wardrobe Quintet er ute på en liten turné med spillinger i Oslo, Trondheim og Stjørdal. Det siste aller mest på grunn av at en av de fem i bandet er trompettalentet Ola Lauvås.

– Vi spilte på Kimen under «Lørdagsvrimmel» i fjor. Da var det både stor applaus og fullsatt sal. Fredag kveld er vi tilbake, sier Ola Lauvås.

23-åringen fra Stjørdal bachelorstudent ved Leeds College of Music, og det er der han har blitt kjent med sine fire medmusikanter i Wardrobe Quintet. Tre av dem er norske studenter som holder på å ta sin master i jazzmusikk, mens den fjerde er engelskmannen Frazer Kerslake som er ferdigutdannet og jobber som freelancemusiker.

– Dette er tredje året vi spiller sammen og i løpet av den perioden har vi spilt inn to fine plater. Det er materiale fra disse to, pluss noe ny musikk vi kommer til å spille i Kimen, sier Ola Lauvås.

Trompetisten fra Stjørdal «beroliger» de som frykter at Wardrobe Quintet er veldig eksperimentell og spesiell jazz. Dette er tvert imot.

– Det er veldig livevennlig musikk, og det er melodisk fin musikk. Det er jazz, som er veldig nære pop, sier Lauvås, som anbefaler nysgjerrige til å ta en lytt på Spotify eller iTunes eller andre strømmetjenester før konserten.

Ole Hermod Sandvik

All musikk som framføres, både på platene, og i Vektersalen i Kimen fredag kveld, er skrevet og arrangert av de fem medlemmene i Wardrobe Quintet. Ola Lauvås håper at mange, både musikkfrelste og publikum som bare er ute etter en behagelig fredag kveld tar turen.

– Jeg lover at musikken er lyttervennlig, både for eksperter og utrente ører, sier 23-åringen, som er i ferd med å avrunde sin utdannelse i Englands tredje største by, Leeds.

– Det blir en bachelorkonsert i mai. Akkurat nå jobber jeg med å skrive musikk til den konserten som skal vare i omtrent 45 minutter, sier Lauvås. Etter alt å dømme returnerer han hjem til Trøndelag med en bachelor i flyttelasset etter mai. Da blir det Stjørdal eller Trondheim som blir basen for den lovende musikeren.

Les forrige sak:
Det er klart for store skidager på Jervskogen i Hommelvik. Løpene kan du følge direkte på nett.
Her kan du se Norgescupen direkte fra Jervskogen

Følg Jan Thomas Jenssen og de andre lokale løperne på nett-TV

Close