12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Lavtrykk til helga medfører regn og nedbør

– Man må nok ta fram jakken, og regnklærne også, sier meteorologen

Været i helgen blir preget av bygevær og vind.( Illustrasjonsfoto).

I helgen vil det komme et lavtrykk som kommer til å prege været. Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Anne Solveig Andersen, melder skyet vær og regnbyger.

– Utover helgen vil det være en god del skyer, og det ser ut som at det kommer nedbør inntil Værnes fra lørdag ettermiddag. Det er litt nedbør i vente tidlig på dagen, men det er størst sjanse for det ut på fylket. På ettermiddagen blir det nok regn og regnbyger, sier Andersen.

Været vil fortsette gjennom søndagen, da nordlandsvind vil komme inn mot regionen senere på dagen. Meteorologen sier vi må belage oss på nedbør i dagene fremover.

– Vinden vil ha en sørvestlig retning om morgenen men vil dreie seg mer øst på ettermiddag og kveld. Da kommer det inn i fylket. Det kan bli en del nedbør, spesielt fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Kjøligere luft

Gjennom fredag og lørdag vil temperaturen ligge rundt 20 grader de fleste steder i regionen. På søndag vil temperaturen falle ned til 14-16 grader. Bakgrunnen for nedgangen er at det vil komme kjøligere luft sammenlignet med det som har vært gjennom uken.

– Det er klart en markant endring. Man må nok ta fram jakken, og regnklærne også, sier meteorologen.

Nedbøren vil fortsette ut mesteparten av neste uke, men det er en mulighet for høytrykk utover uken.

– Pålandsvinden vil holde seg en stund, og det blir av og på med nedbør. Det kan hende det blir en bedring mot slutten av neste uke, for det er et høytrykk over Storbritannia som kanskje kan komme lengre nordover. Det blir i så fall mot slutten av neste uke, men det kan endre seg, sier Andersen.

Les forrige sak:
Hegra barneskole kan vise til Stjørdal kommunes beste resultater i nasjonale prøver to år på rad. Rektor Oddvar Nergård tror årsaken er alternative læringsarenaer, samt trygge og gode rammer for barna.
Han er rektor på kommunens beste skole

Kan smykke seg med toppresultater i årets nasjonale prøver

Close