10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Legger ned galleriet og selger kunst til støtte for kreftsaken

– Det var moro så lenge det varte, sier Lisbeth Wollmann Galåen

Lisbeth Wollmann Galåen synes det er vemodig å legge ned galleriet, men håper at kunstsalget kan gi en god slump med penger til Kreftforeningen. Lisbeth Wollmann Galåen synes det er vemodig å legge ned galleriet, men håper at kunstsalget kan gi en god slump med penger til Kreftforeningen.

Lisbeth Wollmann Galåen har bestemt seg for å legge ned galleriet sitt i Pottemakergata 3 på Sutterøy. I disse dager åpner 72-åringen en kunstutstilling hvor salgsinntektene går til Kreftforeningen.

– Jeg kan ikke drive lenger. Mannen min er alvorlig syk, og har hatt kreft. Akkurat nå trenger han mye hjelp, sier Lisbeth Wollmann Galåen.

Litt vemodig er det for 72-åringen som i 30 år var lærer ved Ole Vig videregående skole.

– Det var moro så lenge det varte, sier hun.

Inspirert av Finnmark

Kunst har vært viktig for Galåen i lang tid, men det var først for to år siden hun etablerte seg i andre etasje i Pottemakergata 3. Her har hun utviklet kunsten innenfor sine kunstformer som er akvarell, collage og tekstilkunst.

Fra sin barndom i Kirkenes har hun hentet mye inspirasjon fra Finnmark, som mange av kunstverkene er preget av. I tillegg finnes det mange andre naturmotiver og portretter på veggene.

Skal jobbe hjemmefra

Nå håper hun kundene strømmer til utstillingen som åpner i disse dager. Galåen vil være i galleriet på dagtid frem til klokken 15.

– Mannen min er så dårlig at det kan være godt å få gi litt. Jeg håper å få solgt mest mulig slik at jeg kan bidra med en god sum til kreftforeningen. De driver med forskning og har behov for bidrag, sier Galåen.

Selv om hun nå legger ned galleriet, kommer hun ikke til å legge bort malerpenselen.

– Jeg vil fortsette å jobbe litt hjemmefra, sier Galåen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Tre utestengte bråkmakere fra Kimen stakk da politiet kom

- Vi vet hvem de er

Close