-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Legger opp som skiløper

Niklas Dyrhaug sesongdebuterer i Finland i helga. Niklas Dyrhaug

Niklas Dyrhaug (34) fra Tydal legger opp som langrennsutøver.

Det bekrefter tydalingen selv på Instagram.

– Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise og jeg er stolt og glad over det jeg har oppnådd. Det blir en stor overgang, men nå føles det riktig å gå videre, skriver Dyrhaug.

To VM-gull

Dyrhaug debuterte i verdenscupen i langrenn på Beitostølen i 2009, og har vært på det norske landslaget i ni år.

Han var en del av det norske laget som tok stafettgull i VM i 2015 og 2017. Han tok bronsemedalje på 15 kilometer klassisk i VM i Lahti 2017.

( saken fortsetter under bildet )

Niklas Dyrhaug mislyktes med å komme med til VM i år, men 33-åringen ser fremover og har ambisjoner om OL neste år. Her fra NM i Granåsen tidligere i vinter. Arkivfoto: Arne Brunes.
Niklas Dyrhaug legger skiene på hylla. Her fra NM i Granåsen i vinter. Foto: Arne Brunes.

– For 18 år siden startet jeg på skigymnaset i Meråker og siden da har langrenn betydd alt. Med ni år på landslag, to VM-gull i stafett, og VM-bronse på 15 kilometer klassisk som høydepunkt har jeg oppnådd mye og klart å realisere mange av drømmene jeg hadde som barn, skriver han.

Skulderskade

Siden 2018 har Dyrhaug slitt med en skulderskade, som har påvirket han som langrennsutøver.

– Jeg har forsøkt både med opptrening og operasjon for å komme tilbake til nivået jeg har vært på tidligere, men sannheten er at jeg ikke klarer å skape like mye kraft i staking som tidligere. Når jeg føler at jeg ikke kan yte mitt beste lengre, gir jeg meg mens leken er god.

Videre takker 34-åringen familie, venner, sponsorer, trenere, støtteapparat, lagkamerater og «hele Tydal».

– Nå starter en ny æra og jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer fremover, avslutter Dyrhaug.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Holdt naboer våkne med høy musikk

Close