15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

LEGOLAND® åpner Haunted House i 2014

 
De besøkende kan treffe på gjenferd og bli en del av et vanvittig sveveeksperiment som sender dem ut i fritt fall. Alt sammen i en fascinerende LEGO innpakning det aldri har vært maken til i LEGOLAND.
 

Allerede når man entrer hallen i det nesten forlatte herskapshuset i utkanten av LEGOREDOTM Town, er man ikke i tvil om at her finnes det mye mellom himmel og jord. Et LEGO-vesen anført av Dracula sprer rykter om en gal professor som utfører de villeste eksperimenter i husets kjeller. Når store og små modige gjester beveger seg gjennom de lange, mørke gangene, møter de livaktige scener av LEGO, hvor flere av husets beboere gjemmer seg. Fjollete mus, uhyggelige varulver og monstre bak bokhyller løfter spøkelseshusopplevelsen til ett nytt og pirrende nivå.

 

Underveis blir gjestene lokket igjennom en 50 m2 stor speillabyrint, som ender opp i husets kjeller. Her venter den gale professoren, og før gjestene får sett seg om spiller de hovedrollen i et heseblesende sveveeksperiment som foregår i to åtte meter høye drop-tårn, før de til slutt styrter ned mot jorden i fritt fall.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Ghost blir en helt enestående opplevelse som man ikke finner noe annet sted. Kombinasjonen av en helt ny og fascinerende reise gjennom et interaktivt LEGO univers og en tur i professorens svevemaskin som gir sommerfugler i magen, gir en skrekkblandet fryd, sier direktør i LEGOLAND, Henrik Höhrmann.

 

Grøsseropplevelse i tre etasjer

De 800 intense kvadratmeterne er fordelt over to etasjer, og mer en 140 unike LEGO modeller er spesialdesignet for å gjøre Ghost livaktig. Inne i huset er man ikke i tvil om at uhyggen brer seg, men også husets ytre detaljer vitner om at man skal være varsom: Huset har mørke yttervegger av tre, flere av vinduene er gjenspikret med store planker, og flaggermusstatuer pryder husets fasade. Takryggen troner hele 15 meter over bakken, og gir i seg selv et lite sug i magen.

– Ghost blir et helt nytt element i vår etter hvert historiske LEGOREDO Town. Selv om spøkelseshuset er en klassisk fornøyelsesparkattraksjon, vil Ghost desidert heve standarden i forhold til hva man kan se i nordeuropeiske fornøyelsesparker med samme tema, forklarer Henrik Höhrmann.

 

Største investeringsår i LEGOLAND noensinne

Med en samlet investering på 80 millioner DKK blir 2014 det største investeringsår i LEGOLAND Billunds historie. Selve nyheten for 2014, Ghost – The Haunted House, har en samlet verdi på 36 millioner DKK. I tillegg utvider Hotel LEGOLAND med enda en temafløy til 27 millioner DKK. I temafløyen vil det bli 24 nye rom, og disse vil være i riddertema. De nye rommene vil øke hotellets kapasitet med 12 prosent til i alt 223 rom.

I 2014 slår LEGOLAND dessuten opp dørene til en nyrenovert og tematisert overnattingsmulighet i form av LEGOLAND Holiday Village. Det tidligere FDM Billund Camping og vandrehjemmet LEGOLAND Village har gjennomgått en omfattende renovering og tematisering til en samlet kostnad på 17 millioner DKK.

Les forrige sak:
ARKIVBILDE:; Rosenborgs trener Per Joar Hansen leder fortsatt serien to poeng foran Strømsgodset når 25 omganger av årets serie er spilt. Søndag skal Rosenborg møte Hønefoss hjemme på Lerkendal. I årets serie har mange lag hadde svake og sterke perioder, men Rosenborg har stabilt plukket poeng hele vegen.
Serieinnspurt i fotball

  En så moden serie gir grunnlag for mange sammenligninger. Her […]

Close