12 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Lekte seg før alvoret starter

Utdrikningslag havnet i paintball-krig på Skatval

Paintballbanen på Skatval blir flittig brukt blant annet av utdrikningslag. Denne gjengen tok med seg vordende brudgom Per Fredrik Mørre på litt moro før kommende helgs bryllup. Fra venstre: Bjørn Solem, Steffen Blekkan, Gunnar Einan, Per Fredrik Mørre, Magnus Sumstad, Ole Jørgen Berg, Simen Drogset Børstad. Paintballbanen på Skatval blir flittig brukt blant annet av utdrikningslag. Denne gjengen tok med seg vordende brudgom Per Fredrik Mørre på litt moro før kommende helgs bryllup. Fra venstre: Bjørn Solem, Steffen Blekkan, Gunnar Einan, Per Fredrik Mørre, Magnus Sumstad, Ole Jørgen Berg, Simen Drogset Børstad.

Per Fredrik Mørre fikk en heftig avslutning på ungkarslivet da han og kompisene møttes til dyst på paintballbanen til Roar Brekken, noen dager før han blir smidd i hymens lenker.

Utdrikkingslag kan være så mangt og kompisene til den vordende brudgommen ønsket at han skulle huske ungkarslivet med glede før alvoret starter. En helg med ulike påfunn inneholdt blant annet en økt med gevær ladet med malingskuler. På gården Forbord søndre på Skatval, har Roar Brekken laget en stor lekegrind fylt opp med forskjellige hindre og skjulesteder, og karene, eller guttene, fikk boltre seg og leke litt krig og røvere, til litt smerter når kulene traff der de skulle, og til mye moro når fienden var beseiret.

Bygd med enkle midler

Roar Brekken har bygd opp en enkel bane like ovenfor gården sin på Skatval.

– Jeg har hatt denne banen siden 2017 nå, og jeg har hatt jevnt besøk hele tiden. På en gård finnes det mange gjenstander som kan brukes for å lage en slik bane, og jeg har benyttet bl.a. en utrangert gjødselvogn. Den fungerer godt i denne sammenhengen fortsatt, og i tillegg har jeg benyttet noen rundballer, paller og diverse materialer. På denne måten har jeg fått til banen uten de helt store anleggskostnadene, forteller Brekken.

Populært også for jenter

-Banen har nettopp åpnet for sesongen og pågangen er god, særlig fra gutter og voksne menn, men jeg har hatt noen jentelag her også og de blir like ivrige som gutta når konkurranseinstinktet skrus på. Jeg har lagt opp til litt forskjellige konkurranser. Et fort skal beseires, ett flagg skal gjenerobres osv, og for de som ønsker en ekstra utfordring har jeg ett område i skogen like ovenfor banen. Der er det kun tre og annen vegetasjon å beskytte seg bak, og som i all krigføring går det ut på å ikke bli truffet selv, men være den som sikter best og treffer først, sier Brekken.

Avanserte geværer lades med maling

Geværene er luftdrevne og lades med malingskuler. Når kulene treffer målet blir vedkommende farget og det er lett å se om han eller hun er truffet. På den måten settes de som er truffet ut av spill og må gå ut på sidelinjen. Aktørene bruker kjeledresser og vernehjelmer. Hvis en står nært hverandre når det skytes og det blir ett godt treff så kan det kjennes ganske godt. Litt polstring kan være lurt å ha under kjeledressen, ulempen kan være at det blir veldig hett og varmt under dressen.

Brudgommen er fortsatt ved godt mot

Per Fredrik Mørre skal gifte seg med sin utkårede, Ingrid Emilie Selven i Værnes kirke nå til helga.

– Det ble en artig og festlig helg for meg og mine kompiser. Dagen startet på Hangout aktivitetssenter med escaperoom og minigolf. Etter krigen på paintballbanen ble jeg ført til Vassbygda grendehus og der vanket det flere overraskelser og moro som jeg ikke skal gå inn på her. En herlig helg ble det, avslutter vordende brudgom, Per Fredrik Mørre.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Utrykningspolitiet)
Sju ble tatt i 60-sone

Heldig bilfører berget førerkortet med minst mulig margin

Close