11 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Gleder seg til å vise frem produktene hun har vært med på å lage

– Her føler jeg at jeg gjør noe nyttig, sier Lene Schei

Fides-deltager Lene Schei stortrives i drivhuset. Fides-deltager Lene Schei stortrives i drivhuset.

I år må Fides sitt aktivitetssenters sommermarked arrangeres utendørs grunnet smittevernhensyn.

Deltager ved Aktivitetssenteret, Lene Schei (28) gleder seg til å vise frem produktene som både hun og andre deltagere har hjulpet til med å dyrke frem i det nye drivhuset.

– Jeg kjempetrives hver dag jeg holder på i drivhuset.

Hun bidrar med å blant annet dyrke tomater, som igjen blir til aktivitetssentrets egen tomatchutney.

– Det er godt å ha noe å gå til om dagene i stedet for å bare være hjemme.

Schei har dagtilbud på Fides aktivitetssenter tre dager uka. For henne har Fides som arbeidssted og som sosial arena vært viktig i koronatiden. Hun sier at korona har påvirket tiden hun har vært på jobb, samt hva hun gjør på jobb. Schei har også sett nye muligheter på aktivitetssenteret i året som har gått.

Gjør noe nyttig

Schei bekrefter at drivhuset har blitt en arbeidsplass i seg selv.

– Fides gjør at jeg føler jeg gjør noe nyttig, og i enda større grad nå som vi har fått drivhuset på baksiden av Fides i Værnesgata. Det har vært noe jeg har gledet meg til helt siden drivhuset sto ferdig i fjor høst, sier hun. Som et resultat av frivillig arbeid og penger fra tidligere salg har en arbeidsplass oppstått, sier hun.

Lene Schei kan derfor jobbe med dyrking hele året, selv om sommeren er høysesong for dette.

– Vedlikehold av drivhuset og all aktiviteten knyttet til dette, kan gjøres av flere deltagere. Dette er en populær oppgave for mange på aktivitetssenteret og det er i tillegg samlende og et fellesprosjekt, sier avdelingsleder Kari Lien Halsen.

– Før drivhuset kom, kunne vi ikke drive med dette hele året. Det kan vi nå, sier Lene Schei.

Allsidig

Fides Aktivitetssenter selger kun selvlagde mat- og forbruksvarer. Målgruppa for sommermarkedet er alle som ønsker å kjøpe varer, samt å se hva Fides Aktivitetssenter driver med og tilbyr. Sommermarkedet arrangeres 24. juni og åpnes klokka 11.00 varer til klokka 14.00.

Avdelingsleder i Fides IKS, Kari Lien Halsen sier at de følger gjeldende smittevernbestemmelser.

– Det er derfor alt foregår utendørs i år. Det blir salg av kaffe og sveler, samt noen produkter laget av støp, tomatplanter og tagetes. Noen produkter, som tennbriketter og risputer, selges hele året. Disse varene lages av deltagere. Alle varene er produsert av deltakere ved Aktivitetssenteret.

– Hvordan tilrettelegges markedet med tanke på viruset?

– Med håndsprit tilgjengelig, god avstand og at det i tillegg skal foregå utendørs. Vi har stor plass å benytte oss av, så alle som ønsker det kan komme, sier Halsen.

Les forrige sak:
Stenger svømmehallen på ubestemt tid: – Det er kjedelig

Brudd i hovedvannledning

Close