11 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Lensmannen vil ha flere ungdommer ut i sommerjobb

– Sommerjobb er forebygging!

INFORMASJON: Lensmann Kjetil Ravlo (til høyre) er opptatt av god kontakt med lokalt næringsliv og lokalsamfunnet for å kunne forebygge på den beste måten. Her er han sammen med politikontakt Anne Blekkan og politioverbetjent Arne Henrik Ulvin. INFORMASJON: Lensmann Kjetil Ravlo (til høyre) er opptatt av god kontakt med lokalt næringsliv og lokalsamfunnet for å kunne forebygge på den beste måten. Her er han sammen med politikontakt Anne Blekkan og politioverbetjent Arne Henrik Ulvin.

Lensmann Kjetil Ravlo var opptatt av sommerjobber for ungdom da han tirsdag morgen innledet på frokostmøtet til Stjørdal Næringsforum om politiet i reform og betydning for lokalt næringsliv.

– Jeg skulle ønske vi får til en skikkelig sommerjobb-dugnad i 2019, sier lensmann Kjetil Ravlo. Han viser til at flere ungdommer ut i sommerjobb vil være forebyggende.

– På 1990-tallet var det dobbelt så mange ungdommer som hadde sommerjobber enn i dag. Sommerjobb er forebygging, sier lensmann Ravlo. Han viser til tilbakemeldingene fra den gangen.

– Det handler om å legge til rette for et relevant læringsløp for ungdommer som ikke hadde lærlingplass. En direkte tilbakemelding vi fikk var at en av ungdommene for første gang i sitt liv hadde noe nyttig å gå til. Han følte seg som en del av fellesskapet, og i tillegg tjente han penger. Han hadde få eller ingen venner og ikke noe spesielt å fylle dagene med i sommerferien. Da han  fikk tre uker med arbeidsoppgaver som han mestret med glans, uttrykte han glede over å få være del av et team som jobbet med snekkering og diverse. I tillegg til å lykkes sosialt fikk han en utrolig god mestringsopplevelse, sier Ravlo om tilbakemeldingen fra den gang flere ungdommer var ute i sommerjobb.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Scooterfører til legevakt etter uhell

Bilfører fratatt førerkortet etter u-sving

Close