-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Lever hyttedrømmen hver helg

Her står Rita og Tore Almlid på altanen og har flott utsikt ned mot Haugatjønna. Her står Rita og Tore Almlid på altanen og har flott utsikt ned mot Haugatjønna.

Sist vi var inne på Møssingdalen traff vi på to glade hytteeiere. Disse ba oss med inn på kaffe, noe vi naturligvis takket ja til.

Av J.M. Mølnås

Og for å ta det siste først, vi forstår disse to godt når de sier at de er på hytta nesten hver helg. Rita og Tore Almlid har bygd seg en nydelig hytte, på et nydelig sted. Kombinasjonen mellom bygg og omgivelser kunne vel knapt ha vært bedre.

På Nordfjellet i Åsen har det blitt mange hytter den senere tiden, og mange av disse ligger veldig idyllisk til. Det var på en tur hvor vi hadde som mål å besøke Haugatjønna, og området rundt denne, at vi tilfeldigvis traff på Rita og Tore Almlid, som har bygd seg en hytte, noen få hundre meter fra Haugatjønna.

Her på hytta «Haugaroa» er alt gjennomført med stil, både ute og innvendig.
Her på hytta «Haugaroa» er alt gjennomført med stil, både ute og innvendig.

Hytta ligger på en avsats med en flott utsikt over tjønna, og et frodig skogsterreng. Stedet er som gjort til hyttetomt. De to forteller at de slett ikke var på noe søk etter hyttetomt. Ja, tanken på å bygge seg en hytte var egentlig litt fjern.

Fikk den ikke ut av tankene

Men Rita og Tore er stadig på tur, og denne gangen ville de se seg litt om i det nye hyttefeltet Åsen bygdeallmenning hadde lagt ut her oppe. Flere tomter var lagt ut, noen var da også allerede solgt, mange så bra ut, men denne fanget litt ekstra interesse.

De snakket litt om denne hyttetomta, den kom liksom ikke ut av minnet. Så noen dager senere dro de opp hit igjen, noterte seg nummeret på tomta og tok kontakt med allmenningen, som kunne fortelle at: Joda denne tomta var fortsatt ledig. De ble begge tent på hyttedrømmen, og kort fortalt så huserer de her oppe nesten hver helg.

Hytta har fått det rette navnet, Haugaroa.
Hytta har fått det rette navnet, Haugaroa.
Bærterreng

Hytta ligger i flotte naturomgivelser, med gode muligheter for turer og naturopplevelser året rundt. Her er et utmerket bærterreng, noe vi forsto at særlig Rita benytter seg av, og skiløypa vinterstid går bare noen hundre meter fra hytta.

Naturopplevelsene ut over turer står naturen og «naboene» for. De har det både orrfugl og harer som nære naboer. Og disse er på besøk rett som det er. Orrhanen buldrer hele våren utover, ja nå på høsten har det også sittet en døgnvill orrhane og spilt flere morgener.

Høsten har satt sine farger også her på Nordfjellet i Åsen.
Høsten har satt sine farger også her på Nordfjellet i Åsen.
Personlig preg

Nå er det ikke bare naturen og omgivelsene som gjør denne hytte spesiell. Rita og Tore har satt sitt personlige preg på både ute og inne. Vi fikk straks følelsen av at her er det to perfeksjonister som huserer. Små artige detaljer viste oss at dette stedet brukes ofte. Og dette er nok en av grunnene til at hytta brukes mye.

Rita og Tore gleder seg over å ha det ryddig og ordentlig rundt seg, vi ble imponerte. Rundt et veldekket kaffebord fikk vi også følelsen av at de begge trives svært godt her, med utsikt over Haugatjønna.

Haugatjønna må vel være et  meget godt eksempel på det idylliske skogstjernet.
Haugatjønna må vel være et  meget godt eksempel på det idylliske skogstjernet.

Les forrige sak:
Politiloggen: Fremmed hoppet inn i bilen og begynte å slå

Close