9 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Lever ut guttedrømmen: – Det er ikke ponnier, men skikkelige bryggerihester

– Greia med bilene er at de er så vanvittig gode å kjøre

Arild Nordgaard (f.v.), Knut Johnny Brevikdal og Magne Nordahl ser frem til å legge ut på langtur i bak rattet på hver sin Corvette i sommer. Arild Nordgaard (f.v.), Knut Johnny Brevikdal og Magne Nordahl ser frem til å legge ut på langtur i bak rattet på hver sin Corvette i sommer.

Tre karer lever ut guttedrømmen med hver sin Chevrolet Corvette.

På torget i Stjørdal sentrum ruller det inn to Corvetter etter hverandre. Den røde er en 1997 modell C5 Corvette og eies av stjørdalingen Arild Nordgaard.

– Jeg har vel hatt bilen i cirka fire år nå. Mens Magne kjøpte sin noe nyere modell her i Stjørdal for en snau måned siden, forteller Nordgaard.

Magne Nordal har denne torsdagen tatt turen helt fra Hitra i sin C6 Corvette fra 2005 for en helg i Stjørdal sammen med vennene Arild og Knut.

– Den koster ikke all verden. Jeg betalte vel 270.000 kroner for denne, men det går fort og den er fantastisk god å kjøre, forklarer Nordal.

– Skikkelig bryggehest

Under panseret på modellen fra slutten av 1990-tallet er det blitt satt inn en 5,7 liter V8 motor som tilsvarer en mellomstor lastebilmotor.

– Det er vel rundt en 350 hestekrefter i denne. Det er ikke ponnier, men skikkelige bryggerihester, poengterer Knut Johnny Brevikdal som også er en Corvettekar i hjertet.

Selv om det er flere år mellom bilene, er interiør og utseende nesten identisk. De tre Corvette-entusiastene forteller at nypris på slike biler i Amerika raskt kan dreie seg om millionsummer.

– Det er mange Corvetter i Norge, men prisnivået her er veldig lavt. Amerikanerne kommer faktisk til Norge for å hente dem tilbake, og er det snakk om en eksklusiv Corvette er det faktisk lønnsomt å sende og selge til USA, forklarer Brevikdal videre.

Corvette-tur

Både stjørdalingen og hitraværingen har to sett med Corvette stående hjemme i garasjen. Det er imidlertid kun Nordal sin andre Corvette fra 1982 som kan tas med ut på veien og er av den gamle sorten med spiss front.

– Vi har nok hatt en guttedrøm om Corvette helt siden barndommen. Greia med bilene er at de er så vanvittig gode å kjøre, man får full kjørekomfort, sier Nordgaard.

Nå til sommeren legger de tre karene ut på Corvette-tur. I fjor startet de på Vestlandet; i år går turen sørover.

– Det er fantastisk på langtur. Vi har med telt og sover i det, forteller Brevik avslutningsvis, som raskt blir nedstemt av Nordgaard og Nordal som ser frem til noen hotellnetter.

Les forrige sak:
Her er både medlemmer og dugnadsgjengen samlet utenfor klubbhuset til Hell Motocrossklubb. Nå håper de flere vil ta turen innom for å teste den nye banen i Lånke.
Store smil da den nye banen åpnet: – Nå kan vi kjøre til krampa tar oss

Forrige torsdag kunne motocrossklubben erklære den nye banen for gjenåpnet

Close