11 °C Stjørdal, NO
04/08/2020

Leverte master i går – avgjorde lokaloppgjøret i kveld

SE MANGE BILDER FRA DET HEFTIGE LOKALOPPGJØRET!

John Valstad (med ballen) scoret seiersmålet for Fram mot Røros fredag kveld. John Valstad (med ballen) scoret seiersmålet for Fram mot Røros fredag kveld.

– En herlig måte å feire på. John Valstad ble matchvinner da Fram slo Lånke 2-1 foran 250 tilskuere på Tønsåsen fredag kveld.

Det ble han dagen etter han leverte sin masteroppgave som sivilingeniør. En bedre måte å feire det på enn å klinke inn 2-1-målet bak Lånke-keeper Johannes Stokke kan han ikke tenke seg.

– Dette betyr mye. Mye folk, bra stemning og seier. Helt topp, sier John Valstad, som ikke bare ble matchvinner. Han var en av banens store giganter, og etter å ha scoret seiersmålet ble han flyttet ned som anker på midtbanen for å demme opp der.

Nå er det Fram som er i førersetet i kampen om opprykksplassen fra 5. divisjon til 4. divisjon. De har ett poeng mer enn Lånke på andreplass, og har spilt en kamp mindre. Dermed kan de tillate seg å tape mot Lånke i høstsesongen, det er «bare» å vinne resten av kampene.

– Oi, det blir litt av en kamp på Framnes. Håper virkelig det kommer like mye publikum da, og da har vi forhåpentligvis ny tribune klar også, sier John Valstad.

Skatvalsgutten er stolt av å vinne sammen med resten av Fram-laget, – et lag med stor L som Valstad omtaler det.

– Det er utrolig bra trøkk i oss, bra moral og vi har det artig når vi er sammen, poengterer Valstad som de viktigste egenskapene til et fysisk robust og løpssterkt Fram-lag.

Og lørdag kveld blir det ekstra artig å møtes til lagsfest i klubblokalet på Framnes.

– Da blir det VM på TV, god stemning og feiring av kveldens tre-poenger, sier John Valstad.

I en jevnspilt og meget god 5. divisjonskamp var det Lånke som var hakket hvassest før pause. 17 minutter ut i andre omgang tok Fram ledelsen, der og da i en periode hvor Skatvals-laget presset godt på. Det målet var John Valstad nest sist på. Innleggschippen landet perfekt på hodet til 19-åringen August Arnstad som styrte den i mål. Elleve minutter senere doblet Valstad ledelsen med et velplassert skudd fra 16-meteren.

– Jeg kjente det tvert at den kom til å gå inn, sier den nybakte sivilingeniøren.

Men Fram slapp Lånke umiddelbart tilbake i kampen. Evigunge Håvard Fuglem, sportslig leder i Stjørdals-Blink reduserte til 1-2 bare minuttet etterpå. Det gjorde han 22 år etter debuten i Lånke-trøya.

Fuglem var også nære utligning i sluttminuttene men Fram-keeper Espen Brevik reddet mesterlig, og i tillegg hadde Anders Dybvad en suser i tverrliggeren.

Les forrige sak:
Mick Roger og søster Marielle Eidem koste seg på matdager.
Fullt av folk på matdager

Matdagene fristet mange ut i sentrum

Close