7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

LHL Stjørdal holder medlemmene i form

Svømmehallen: En glad gjeng ser ut for å trives som ”fisken i vannet”. Det mannlige trekløveret i forgrunnen, primus motor Knut Aarbu i midten, flankert av to spreke karer, Kåre Munkhaug (t.v.) og Steinar Larsen som begge kom rett fra treninga på Kvislabakken skole.

 

Det skorter ikke på treningsmuligheter for medlemmene av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke på Stjørdal. Flere dager i uka byr de på ulike aktiviteter som inspirerer til fysisk utfoldelse, som trening i sal, svømming og bowling.

Aktivitetene er gratis for medlemmer, og mange benytter seg av tilbudene. Likevel er det et gjennomgående ønske fra samtlige treningsgrupper at de etterlyser større deltakelse. De som starter opp med trening fortsetter som regel når de opplever gleden og fellesskapet det gir. LHL sentralt tilbyr kurs for instruktører til de lokale treningsgruppene. LHL Stjørdal har ca. 150 medlemmer og Mali Fordal er leder.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Kvislabakken skole: Trimgjengen i gymsalen godt i gang med øvelser. I forgrunnen instruktør Ivar Aksnes fra LHL Trondheim. 

Trening i sal
Tirsdager står Georg Larsen som organisator for trimmen i Fjellhallen. -Vi trener etterLHL’s program på CD som finnes med tre nivåer vanskelighetsgrad, for nybegynnere til mer viderekomne. Treninga blir tilpasset nivået i gruppa, sier Larsen. På spørsmål om oppmøtet på treninga sier Larsen at det er plass til flere, og etterlyser spesielt større kvinnedeltakelse.

I gymsalen på Kvislabakken skole møtes en gjeng på 10-12 stk. hver onsdag og trener til  instruksjon av Ivar Aksnes fra Trondheim LHL. Mens kvinneandelen i gruppa her er svært lav, er det motsatt i Trondheim, sier han. Også han oppfordrer kvinner til å møte opp.  -Mange frykter nok at treninga er for hard, men hver enkelt regulerer intensiteten selv, ut fra egne begrensninger, sier Aksnes.

 

Instruktør for vanngymnastikken Liv Hammer og primus motor Knut Aarbu. 

Svømmehallen
På onsdager står også svømming på programmet. Faktisk er det flere fra treninga på Kvislabakken skole som etter en kort pause fortsetter i svømmehallen. Knut Aarbu, tidligere mangeårig leder for LHL Stjørdal er primus motor for svømmegruppa. Han sier  de som regel er 10-15 ivrige svømmere hver uke.  Vanngymnastikk står på programmet og ledes av Liv Hammer.

 

Bowlinghallen: Bowling er sosialt, det er dagens fremmøtte enige om. (F.v.) Per Olav Thyholt, Tore Kruke, Bjørg Kruke, Minda Olderø og Knut Aarbu.

Bowling
Bowling er kanskje ikke den mest fysisk krevende treninga, men derimot den mest sosiale. – Vi har en lett og humoristisk tone oss i mellom, viktig å fokusere på annet enn sykdom, understreker Knut Aarbu som også er aktiv deltaker i bowlinggruppa. Han fremhever at dette er en viktig del av foreningas likemannsarbeide .
”Vi er skapt til å være i bevegelse. Fysisk aktivitet er en kilde til glede, velvære og opplevelse av mestring”, er slagord i LHL.

Les forrige sak:
Foto: TV2
Are og Sunniva gikk videre

  Are og Synnøva gikk videre fra seminfinalen ikveld.   Se […]

Close