16 °C Stjørdal, NO
30/09/2020

Lian legger ned fabrikken i Meråker

Drøyt 50 ansatte mister jobben

Ytterligere syv arbeidsplasser i Meråker vil forsvinne som en konsekvens av Lian-nedleggelsen

Lian Trevarefabrikk har besluttet å legge ned fabrikken i Gudå i Meråker. Det betyr at et 50-talls ansatte mister jobben.

– Det er en absolutt nødvendighet for Lian å gjennomføre tiltak som kan gjenskape lønnsomhet i bedriften og derigjennom redde arbeidsplasser i Trøndelag. Fra og med inngangen til 2019 har Lian opplevd store tap på driften. Tapene er i hovedsak tilknyttet lanseringen av et nytt produktprogram/markedsssatsing med basis i Meråker-fabrikken, skriver administrerende direktør Jon-Erlend Alstad i en pressemelding.

Bedriften må nå omstille grunnet usikre markedsforventninger kombinert med en svak lønnsomhetsutvikling. Lian justerer nå strategien i retning av kjernevirksomheten, tilpasser produksjonskapasiteten, og ser seg i denne forbindelse nødt til å stenge fabrikken på Gudåveien i Meråker, heter det i pressemeldingen.

Administrerende direktør Jon-Erlend Alstad viser til reduserte investeringer i samfunnet generelt.

– Byggeprosjekter har lang planleggingshorisont, og det eksisterer stor usikkerhet rundt prosjekter som skulle vært vedtatt bygget i 2020 og realisert et par år frem i tid. Vi frykter en markedsnedgang på 20% eller mere over den kommende tidsperioden. Når Lian nå stenger ned produksjonen på Meråker og justerer strategien, er dette for å bevare kjernevirksomheten og videre drift med ståsted i Trøndelag. Lian vil i fremtiden være en robust virksomhet, med dyktige medarbeidere og et meget konkurransedyktig produktprogram. Lian har sterke og langsiktige eiere gjennom det danske Dovista-konsernet. Når vi de neste månedene har gjennomført de planlagte omstillinger, står vi sterkt i den konkurranseesituasjon vi ser for oss de nærmeste årene, skriver Alstad, som viser til at Lian har satt av en dedikert ressurs som skal bistå og hjelpe de som nå mister jobben i prosessen videre.

Les forrige sak:
Opphever kokepåbudet, men ikke for alle

De fleste slipper å koke vann

Close