17 °C Stjørdal, NO
05/08/2020

Lian må permittere i Meråker

Har for få ordrer i forhold til bemanningen

Håvard Ingstadbjørg ved Lian Trevarefabrikk avdeling Meråker må iverksette permitteringer fra og med 25. november. Foto: Frank Skaufel Håvard Ingstadbjørg ved Lian Trevarefabrikk avdeling Meråker må iverksette permitteringer fra og med 25. november. Foto: Frank Skaufel

Lian Trevarefabrikk avdeling Meråker må på grunn av for lav ordretilgang permittere ansatte fra og med 25. november.

Fabrikken og fagforeningen sitter nå i drøftelsesmøter for å finne ut av hvor mange som må permitteres ved Lian Trevarefabrikk i Meråker.

– Jeg kan bekrefte at det blir permittering ved fabrikken her fra og med 25. november. Hvor mange det blir, må vi komme tilbake til etter at drøftelsesperioden er avsluttet fredag om en uke, sier Håvard Ingstadbjørg, produksjonssjef ved anlegget i Gudå.

Krevende år

Stjørdals-Nytt skrev nylig om at Lian Trevare i Meråker har vært inne i et omstillingsår etter at bedriften endret markedsfokus fra byggevarehus til prosjektmarkedet. Det har vært en krevende periode, og bedriften måtte allerede på nyåret i 2019 permittere 11 ansatte i perioden frem til påske. Etter det vi erfarer kan tallet denne gangen bli enda høyere.

Omstillingen ved fabrikken er årsaken til at Ingstadbjørg må igangsette permitteringer.

– Bakgrunnen er at vi har for høy bemanning i forhold til volum i fabrikk. 2019 har vært et år i omstilling, og vi har nå for lite ordrer i forhold til bemanningen, sier han.

Vet ikke hvor lenge

Avdelingen i Meråker har 60 ansatte, hvorav i underkant av 50 jobber i fabrikken. De resterende er sysselsatt i administrasjonen og som selgere.

– Vi vet ennå ikke hvor langvarige permitteringene blir. Det kommer an på salget og ordremengde. Etter at drøftelsesperioden er over neste fredag vet vi mer, sier han.

Les forrige sak:
Ingen lovnader om at direktebuss gjenoppstår

Høy temperatur og sterke følelser om nedlegging av rute 38

Close