11 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Linnea leste 160 bøker på tre måneder

||| Linnea Hansen Gederaas leste smått utrolige 160 bøker og 38.796 sider i løpet av fjorårets tre siste måneder.|Innimellom bøkene blir det også tid til litt skigåing. Disse utgjør 7. klassen ved Skjelstadmark oppvekstsenter. Fra venstre: Henning Kolås, Jonas Andre Hansen, Sindre Raaen, Tove Lise Pettersen, Linnea Hansen Gederaas, Marion Raaen, Magnus Hallan, Raymond Bjørgen, Nora Kolsum Hofstad, Sunniva Hansen Husbyn og Celina Skogan Baysal. Victor Klefsås Bakken var ikke til stede da bildet ble tatt.||

Av 1.700 skoleklasser over hele landet som var med på «Norli junior lesekonkurranse» var det bare to klasser som leste mer i gjennomsnitt enn skjelstadmarkingene.

– I fjor ble vi nummer 24, forteller de ivrige sjuendeklassingene som takker lærer Aud Melandsø Buan for leseinteressen.

Lærerikt

Nå gleder de seg til å få premiene i klasserommet, og de gleder seg til å fortsette lesingen.

– Det er artig å lese så mye. Vi lærer mye nytt, vi lærer å lese bedre og vi lærer å skrive bedre, sier Tove Lise Pettersen.

Coop Storlien artikkelnivå

Hun er en av «stor-leserne» i klassen, men den aller mest leseivrige har vært Linnea Hansen Gederaas.

– Jeg leste 160 bøker, sier en strålende fornøyd Hansen Gederaas. Totalt ble det 38.796 sider i løpet av tre måneder. Den største utfordringen var at bibliotek-utvalget i Skjelstadmark ble i minste laget.

– Nå har jeg gått over til ungdomsavdelingen, etter å ha lest alle barnebøkene, sier Linnea Hansen Gederaas.

– Hva er favoritten?

– Favoritten er historiske bøker, som for eksempel «Anne Franks dagbok» og «Gutten på trekassa», som er en sann historie om jødeforfølgese fra andre verdenskrig. Ellers leser jeg alt fra krim til barnebøker og alt av Harry Potter, sier Linnea Hansen Gederaas.

Full konsentrasjon

Ved Skjelstadmark skole har de brukt lesekonkurransen bevisst i arbeidet med å gjøre elevene enda mer interessert i lesing.

– Men ungdommer som dere, og alle andre, har jo gjerne litt problemer med å legge fra seg mobilen og konsentrere seg om bøkene. Hvordan går det?

– Nå ser du jo at vi klarer det, sier Tove Lise Pettersen kontant.  

Norli junior lesekonkurranse arrangeres av Norli i samarbeid med forlagene Aschehoug, Gyldendal, Samlaget, Cappelen Damm, Kagge og Piggsvin. Og det handler kort og godt å finne ut hvem som er Norges råeste klasser til å lese.

Den aller råeste klassen ble til slutt 5A ved Grasdal skule som leste 14.131 sider i gjennomsnitt, foran 4O ved Olden skule som klarte 12.728. Men Skjelstadmarks 7. klassinger ble både beste 7. klasse og beste trønderske klasse i konkurransen.

Les forrige sak:
||
Duo skal ta Duetten videre

- Da Bjørnar «dukket opp» fant vi ut at dette var […]

Close