8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Livredd for å bli satt i fengsel

Kvinnen i slutten av 40-årene må blant annet betale bot på 10.000 kroner

Tingretten i Trondheim (illustrasjonsfoto)

Malvik-kvinnen sa i retten hun var livredd for å bli satt i fengsel. Hun slapp. Straffen ble betinget fengsel i 21 dager for kjøring i medisinrus.

Det var en formiddag i november i fjor at kvinnen i slutten av 40-årene ble stoppet av politiet i Trondheim. Hun ble mistenkt for å være ruspåvirket. Prøver viste at hun var påvirket av medisiner tilsvarende en promille på over 1,2 under bilkjøringen.

Livredd fengsel

I Trøndelag tingrett sa dømte at hun var livredd for å bli satt i fengsel. I og med at straffen ble gjort betinget kan hun slippe å bli satt inn ved ikke å begå nye lovbrudd i to år.

I tillegg til 21 dager fengsel med to års prøvetid må hun betale bot på 10.000 kroner. Retten til å ha førerkort ble inndratt i to år.

Ble sjokkert selv

I retten sa kvinnen at hun selv ble sjokkert da hun fikk vite hvor påvirket hun var. Og la til at hun ikke følte seg så påvirket da hun kjørte bilen, men sa at hun ikke tvilte på analyseresultatet.

Flere dager før bilkjøringen hadde hun tatt medisiner med stoffer som kan bli påvist i kroppen i flere dager. Kvinnen forklarte at hun var på vei til en bensinstasjon for å skifte dekk på bilen da hun ble stoppet av politiet.

Hun fortalte i retten at hun etter bruk av medisiner hadde blitt avhengig, og at dette hadde utviklet seg i løpet av flere år.

Har fått hjelp

Kvinnen sa i retten at hun angret veldig på at hun kjørte. Hun har søkt om, og fått, bistand til å håndtere pillemisbruk.

Hun har et behandlingsopplegg, og sa i retten at hun har fått den hjelpen som kan få henne ut av pilleavhengigheten.

Et avbrekk som et fengselsopphold fryktet hun kunne ødelegge for behandlingen. Det slapp hun, og hun kan fortsette behandlingen.

Les forrige sak:
Da sommervarmen gjorde sitt inntog ble det travle dager på BUA Stjørdal. Heldigvis har prosjektleder Brynhild Jorid Rotvold fått styrket laget med to drevne damer. Fra venstre: Line Marie Raaen, Brynhild Jorid Rotvold og Vanessa Bassalobre Teixeira.
Folk strømmer til utleieordning: – Vi tror det bare blir mer og mer fremover

Da sommervarmen gjorde sitt inntog ble det travle dager på BUA

Close