21 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Livsviktige gaver til 90.000

– Vi håper vi aldri får bruk for dette

LITT AV EN GAVE: Førstehjelpsutstyr, inkludert hjertestarter, til titusener av kroner og et førstehjelpskurs var gaven fra skiskytterforbundet til de to lokale klubben. Fra venstre: Kursleder Tom Espen Andersen fra Røde Kors, John Helge Lillevold fra Meråker Skiskytterklubb, bredde- og rekrutteringssjef Marian Lyngsaunet i Norges Skiskytterforbund og Jon Erik Hallan fra Skatval Skilag. (Foto: Knut Lundemo) LITT AV EN GAVE: Førstehjelpsutstyr, inkludert hjertestarter, til titusener av kroner og et førstehjelpskurs var gaven fra skiskytterforbundet til de to lokale klubben. Fra venstre: Kursleder Tom Espen Andersen fra Røde Kors, John Helge Lillevold fra Meråker Skiskytterklubb, bredde- og rekrutteringssjef Marian Lyngsaunet i Norges Skiskytterforbund og Jon Erik Hallan fra Skatval Skilag. (Foto: Knut Lundemo)

Meråker Skiskytterklubb og Skatval Skilag har fått hjertestartere for å ha tilgjengelig på sine anlegg.

– En fantastisk gave. Det slår leder i Meråker Skiskytterklubb, Kjetil Aarbakke fast.

Han har nettopp tatt imot to førstehjelpsgaver til en total verdi på 60.000 kroner. I tillegg fikk tolv av hans utøvere, trenere og foreldre gratis førstehjelpskurs. Også Skatval Skilag fikk tilsvarende gave, men «bare» en førstehjelpspakke.

– Vi fikk to fordi vi har to anlegg, – ett i Grova og ett ved Meråker videregående skole, sier Aarbakke.

Det er Norges Skiskytterforbund som står bak initiativet som gjør at 50 hjertestartere skal monteres ved anlegg tilhørende deres klubber rundt om i hele landet. Pengene er skaffet til veie gjennom bidrag fra Gjensidigestiftelsen. Skiskytterforbundets mål er at frivillige på en nasjonal skiskytterarena i Norge skal ha kompetanse på førstehjelp og det utstyret man trenger for å utøve førstehjelp.

Tilgjengelig døgnet rundt

Skiskytterleder Kjetil Aarbakke i Meråker, forteller at de to førstehjelpsgavene skal plasseres lett tilgjengelig slik at de kan brukes døgnet rundt, året rundt.

– I Grova bygges et nytt bygg like ved standplassen. Det er en «mattebu» der vi blant annet oppbevarer matter til bruk på standplass. Hjertestarteren og resten av førstehjelpsutstyret skal plasseres der. Vi har også en tilsvarende bu ved standplassen ved Meråker videregående skole, så det vil være helt naturlig at utstyret plasseres der, sier Aarbakke, som understreker at det er viktig at utstyret er så tilgjengelig som mulig.

– Håper vi aldri får bruk for det

I tillegg til hjertestarteren inneholder førstehjelpsgaven også et veggskap for hjertestarteren som gjør at den kan oppbevares utendørs. Det inngår også en båre, et ullteppe og et førstehjelpsskrin. Og ikke minst inneholdt gaven også et førstehjelpskurs. Tolv fra Meråker Skiskytterklubb og fem fra Skatval Skilag deltok på dette der instruktører fra Røde Kors lærte bort grunnleggende førstehjelp.

– Meget dyktige instruktører gjorde dette til et veldig bra kurs, sier en strålende fornøyd Kjetil Aarbakke, som er veldig takknemlig på vegne av sin klubb.

– Gaven, både kurset, hjertestarteren og resten av utstyret, kommer veldig godt med. Uansett håper vi at vi aldri får bruk for noe av dette, sier Aarbakke.

 

Les forrige sak:
Emil Iversen viste superform da han ble nummer to på lørdagens sprint i Falun.
Iversen med supersprint

Ble nummer to da det ble tredobbelt norsk

Close