5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Lokal blikk og ventilasjon

– Vi prøver alltid å være hjelpsomme med råd i byggeprosessen

FAGFOLK: Her er Arild Vanvik (fra venstre), Arnfinn Balstad, Morten Lindgjerdet, Torkild Solberg og Odd Rune Fuglem hos ABS-teknikk i Stjørdal.

– Vi har hatt oppdrag i Stjørdal gjennom mange år, men etter en omorganisering ble ABS-teknikk dannet i 2014 som en ventilasjons- og blikkenslagerbedrift, sier prosjektleder Arnfinn Balstad.

– En avdeling på Sutterøya ble opprettet i 2018 for å betjene markedet i Stjørdal og omegn. Det er i dag totalt åtte ansatte i firmaet fordelt på Trondheim og Stjørdal. Vår spesialitet er å prosjektere og levere ventilasjonsanlegg i næringsbygg og boliger. Vi leverer også både kjøle- og varmepumper. Nye bygg har et stort behov for beslag. Derfor har vi også opprettet et eget blikkenslagerverksted for å ta hånd om alle oppdragene, sier Arnfinn Balstad som omtaler aktiviteten i Stjørdalsområdet på denne måten.
– Det er god aktivitet med mange oppdrag. I alle år har Stjørdal vært preget av stor aktivitet, og det henger nok sammen med den konstante befolkningsøkningen. I senere tid har vi også opplevd mange nye byggeprosjekter. Det er både nye næringsbygg og privatboliger. Vi har blant annet bistått under byggingen av Autosenteret på det nye næringsarealet på Sveberg. Det er også morsomt å følge opp virksomheter som har flyttet til Gevingåsen. Ellers vil jeg nevne vårt gode samarbeid med lokale entreprenører. Det setter vi stor pris på i vår virksomhet, sier Balstad.

Opprette serviceavtale

– Hva skal du som kunde gjøre for å betjene et ventilasjonsanlegg?
– Da har jeg lyst til å nevne filter, sier Arnfinn Balstad og forklarer: – Det er svært viktig å bytte filter i ventilasjonsanlegget minst en gang i året. Det er bare å legge inn et årlig skifte som del av årsrytmen. Ellers vil jeg råde kundene til å opprette en serviceavtale for årlig vedlikehold og kontroll av anlegget. Det er en ekstra betryggelse som sikrer vedlikehold og sparer penger over tid. Ellers vil jeg nevne våre tjenester for å lage beslag og pipehatter.
– Hvordan er samarbeidet mellom avdelingene?
– Vi har et veldig godt samarbeid mellom avdelingene og hjelper hverandre etter behov for å bistå kundene på beste måte.

Kjøle- og varmepumper

– Er det stor etterspørsel etter kjøle- og varmepumper?
– Ja, det er det. Når du prosjekterer et nytt bygg om vinteren i Trøndelag, er det kanskje ikke alltid like lett å tenke på kjøleanlegg. Men nå har vi erfart en særdeles het uke. Kontorene varmes opp og temperaturen kan oppleves som uholdbar. Da melder behovet seg: – Vi trenger et kjøleanlegg for å kunne arbeide her. Derfor prøver vi alltid å være hjelpsomme med råd i byggeprosessen. Ellers er det mange som har sansen for den gode energiøkonomiske løsningen med varmepumper. Her merker vi en betydelig interesse, sier Arnfinn Balstad som forteller at ABS-teknikk betjener markedet ved hjelp av nett og telefon.

 

Les forrige sak:
Far og datter traff godt

Bra oppslutning om Grensetreffet

Close