8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Lokalavis får ny eier

Gammel kjenning blir redaktør

Geir Olav Flåan blir ny redaktør. Foto: Privat

Gammel kjenning blir redaktør.

Trønder-Avisa og Amedia overtar lokalavisa Meråker-Posten etter at Svein Halvor Moe valgte å selge seg ut. Trønder-Avisa blir majoritetseier med en aksjepost på 65 prosent, mens mediekonsernet Amedia skal eie de resterende 35 prosentene, skriver Trønder-Avisa i en pressemelding.

Flere ønsket å kjøpe

Ifølge Moe har flere vært ute etter å overta Meråker-Posten, men han har hittil takket nei. Trønder-Avisa ønsker blant annet å satse hardere på digital formidling av nyheter.

– Jeg sa senest for noen måneder siden nei til en henvendelse om å selge da en annen aktør tok kontakt, sier Moe.

Ny redaktør

Geir Olav Flåan som i en årrekke jobbet i Stjørdals-Nytt, og som det siste halve året har jobbet på stjørdalskontoret til Trønder-Avisa blir ny redaktør. Flåan er opprinnelig fra Gudå i Meråker.

– Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i heimbygda mi, så da jeg fikk forespørsel om å bli redaktør i Meråker-Posten måtte jeg ta et vanskelig valg mellom å fortsette som T-A-journalist i Stjørdal, som er en svært spennende og utfordrende jobb, eller å ta fatt på noe nytt i Meråker. Hovedårsaken til at jeg nå blir redaktør i Meråker-Posten er at jeg setter stor pris på bygda og at jeg er veldig glad i «fenomenet» lokalavis, sier Flåan, til Stjørdals-Nytt.

Blir digital

Han gleder seg til å komme enda tettere på hjembygda, og ser fram til å møte mange «mårråkbøggi», både gamle og nye kjente, gjennom jobben. Flåan starter i slutten av august.

– Ambisjonen er å utvikle dagens versjon av Meråker-posten slik at enda flere kjøper og leser avisa. Vi skal være tett på, og være både til glede og nytte for alle som har en del av hjertet sitt i Meråker. Dem er det mange av, og det er ikke bare de som bor i bygda i dag. Vi har også en ambisjon om å være relevant og interessant for utflyttede meråkerbygger, deltidsbeboerne på de stadig flere fritidsboligene i bygda, og alle de andre som på en eller annen måte har et forhold til Meråker.

Nå tar Meråkerposten steget ut i den digitale verden.

– Vi skal utvikle Meråker-Posten slik at vi blir digital. I dag er avisa bare papiravis, men nå blir det både nettavis og e-avis-løsning, sier Flåan.

Gleder seg

Nå ser han frem til å starte i nyjobben.

– Gleder meg veldig til å ta fatt i ei bygd der det skjer mye, og der innbyggerne vil mye. Så håper jeg inderlig at  meråkerbyggene støtter opp om Meråker-Posten framover også, slik de har gjort i løpet av de snart 40 årene den har eksistert. Det er slett ingen selvfølge at ei bygd på denne størrelsen har sin egen lokalavis. Men at det er viktig, og er en ekstra verdi for bygda, er jeg overbevist om.

Formelt overtar Trønder-Avisa Meråkerposten 1. september.

 

Les forrige sak:
Kjørte med blinkende gul-lys på taket

Føreren forsto at han ikke burde kjøre med det

Close