-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

– Lokale skiklubber må ta ansvar

Vil at lokale langrennsløpere skal få konkurrere så mye som mulig

Bjørg Sissel Kvannli og Frode Estil vil at lokale langrennsløpere skal få konkurrere så mye som mulig denne sesongen - i lokale renn. Bjørg Sissel Kvannli og Frode Estil vil at lokale langrennsløpere skal få konkurrere så mye som mulig denne sesongen – i lokale renn.

Ingen norgescup for juniorer og et avlyst Hovedlandsrennet, det er realiteten for lovende skiløpere i vårt distrikt. Nå oppfordrer skifolket til dugnad for å arrangere flere lokale skirenn.

Rektor ved Meråker videregående skole og medlem i skiforbundets langrennskomité, Bjørg Sissel Kvannli, maner klubber og kretser til å ta ansvar for at ungdommer skal få gå nok skirenn til vinteren.

– Skiforbundet tar sitt samfunnsansvar ved å avlyse Hovedlandsrennet i de eldste ungdomsklassene og norgescupen for juniorer. På grunn av koronasituasjonen vil ikke skiforbundet arrangere for store arrangement, sier hun.

Kan få økt lokal deltagelse

Det betyr også at forbundet innfører deltagerbegrensninger i nasjonale seniorrenn. Dette baner veien for at lokale arrangører nå kan få økt deltagelse i klasser som de siste årene ikke har vært alt for godt besøkt.

De lokale og regionale rennene i vinter blir også viktig med tanke på å kvalifisere seg til mesterskap, junior-NM skal gå som planlagt men med deltagerbegrensninger, og i norgescupen for seniorer vil 10 juniorer få stille på rennene ut fra resultatmessige kriterier.

– Jeg tror at det åpner for en del muligheter for å få hevet status på regionale renn. Jeg håper blant annet på at en midtnorsk cup nå får mer status. De siste årene har deltagelsen vært varierende i junior- og seniorklassene her i området, ettersom løperne har deltatt på nasjonale løp og restituert i mellomtiden, sier Frode Estil, idrettsfaglig leder ved Meråker videregående skole.

Anlegget må vaskes ned

Frykten for langrennsfolket er at ungdommer og juniorer ikke får et godt nok tilbud, og at det er verste fall medfører frafall. Det ønsker verken Kvannli og eller olympisk mester Estil skal skje.

– Derfor oppfordres kretser og klubber til å gå sammen om å arrangere smittesikre og gode arrangement for langrennsløperne, sier Kvannli.

Hvis man legger til grunn økende lokal deltagelse, kan det bety at klubbene må tenke helt annerledes enn tidligere år og for eksempel arrangere rene ungdomsrenn, juniorren og seniorrenn.

– Det er mulig å samle flere enn to hundre på en konkurranse, men da må løperne innedeles i grupper som konkurrerer på ulike tidspunkt. I rutinebeskrivelsen som skiforbundet har utarbeidet, står det at knutepunkter på stadion og klubbhus må vaskes ned mellom hver gruppe, sier hun.

– Her har vi snø

Skianlegget i Grova i Meråker er et av de mest snøsikre arenaer i regionen, og blir det en snøfattig vinter kan det bety at det blir travle dager i skisenteret uten at det bekymrer folket i fjellbygda nevneverdig.

– Her har vi mye arrangementskompetanse og snø, og vi er vant til å ta imot arrangement på strak arm, sier Estil.

Les forrige sak:
Røykdykkerne fikk gjennomført en realistisk økt inne i huset som ble brukt som øvelse. Foto: Åge Sjølstad
Fikk hus i gave til brannøvelser

Nesten 30 brannfolk deltok på den første av fire realistiske brannøvinger

Close