12 °C Stjørdal, NO
26/06/2019

Lokalpolitiker oppfordrer til skolestreik

Reinås foreslår at skolestreik for klima skal være gyldig fravær

OPPFORDRER TIL SKOLESTREIK: Miljøpartiets Tommy Reinås oppfordrer barn og unge i Stjørdal til å følge svenske Grete Thunberg sitt eksempel og skolestreiker for klima-saken. OPPFORDRER TIL SKOLESTREIK: Miljøpartiets Tommy Reinås oppfordrer barn og unge i Stjørdal til å følge svenske Grete Thunberg sitt eksempel og skolestreiker for klima-saken.

– Det er de voksnes rot som vi nå må rydde opp i, sier den 16 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg. Nå får hun full backing fra den lokale miljøpolitikeren Tommy Reinås.

– Hundretusener av barn verden rundt går nå til skolestreik for klimasaken. Barna skolestreiker fordi de har gjort leksene sine. Barna har forstått at voksnes valg i dag avgjør om barna har en trygg og god fremtida, sier Tommy Reinås (MDG) som siterer aktivisten:

– Folk forteller oss at vi barna må ha håp. Og det er håpet som skal redde verden. Men vi barn er ikke håpefulle. Vi barn ser at vi ikke har tid til å vente på å bli voksne for å kunne ta over! Barna etterlyser handling. Først da får barna håp.

Paris-avtalen

Tommy Reinås uttaler:

– Paris-avtalen sier at vi må halvere våre klimagassutslipp innen 2030 for å unngå at kloden blir 1,5 grad varmere. I følge spesialrapporten fra FN publisert før jul sitter vi nå på oppdatert kunnskap. Den rapporten forteller oss at en klode som blir over 1,5 grad varmere i realiteten fører til en klode som blir 4-5 grader varmere.

– Hva betyr det?

Coop Storlien artikkelnivå

– FN sitt 5-graders scenarium forteller oss at det er grunnlag for et befolkningstall på 500 – 750 millioner innbyggere. I dag er vi 7,5 milliarder innbyggere på kloden. De vanlige befolkningsprognosene forteller oss at kloden vil ha 10 milliarder innbyggere innen utgangen av dette århundre, sier Reinås som poengterer:

– Vi trenger et opprør blant dagens barn og unge fordi utviklingen går i feil retning. Samtidig handler vi ikke som om kloden står overfor en krise. Årsaken til kloden kan ha så få innbyggere, skyldes at økosystemene har kollapset på grunn av global oppvarming, sier Tommy Reinås som fastslår:

Lokal handling

– Som folkevalgt i Stjørdal kommune og som skoleeier av grunnskolen oppfordrer jeg flest mulig barn til å engasjere seg og gjerne arrangere skolestreiker for klimasaken. På neste kommunestyremøte 10. april vil jeg løfte temaet skolestreik for klimaet. Det vil jeg gjøre gjennom en interpellasjon. Der foreslår jeg at Stjørdal kommune som skoleeier anbefaler at barn som skolestreiker for klima får gyldig fravær. Vi må rose engasjementet som barn har i denne klimasaken. Det er det minste vi som voksenpersoner kan gjøre, sier Tommy Reinås som tror at Greta Thunberg har satt i gang en bevegelse vi bare ser starten av.

Les forrige sak:
Fremskrittspartiets Olav Gimse spør ordføreren om hvordan det går med arbeidet med vei mellom Meråker og Tydal.
Nå vil han ha fortgang på Tydalsveien

Frp´er purrer på arbeidet om ny vei

Close