15 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Skal rydde tre mil strand

Også Meråker er med på ryddeaksjon for aller første gang

Rune Sagen i Stjørdal koordinerer også i år land og strandryddedagen. I Meråker blir det Eva Lundemo og hennes team som fordeler rodene. Rune Sagen i Stjørdal koordinerer også i år land og strandryddedagen. I Meråker blir det Eva Lundemo og hennes team som fordeler rodene.

Langs den 30 kilometer lange strandsonen i Stjørdal skal det ryddes lørdag. Lag og foreninger, private og arrangører deltar for å gjøre kommunen penere og renere.

Hver enkelt gruppe som skal plukke rask og avfall i fjæra, eller på fastlandet skal møte til oppgitt sted. Øvrige som vil delta kan ta turen til Stjørdal Båtforening sine brygger. Her deler arrangørene og Rune Sagen ut avfallssekker.

– Det er klart for en ny nødvendig ryddedag rundt om i kommunen. Vi er godt organiserte også denne gang når lag og foreninger sammen med politiske partier tar tuten ut på lørdag 4.mai, sier Rune Sagen. I fjor fikk Sagen tildelt kommunen sin miljøpris for engasjementet med å rydde.

Når folk blir med på dugnaden vil to kontainere stå klare på båthavna. Målet er å fylle disse med avfall som kommer fra enten strandsonen eller lange åkerkanter og veier, skoler og parker i innlandet.

– Blir det satt nye rekorder i år med innsamling etter rydding?

– Det avhenger hvor mye vestavær vi opplevde sist vinter. Blåste det mye fra vest, kan det være betydelige mengder plast og søppel i fjæra. Hvert lag har sine roder tildelt. De tar med bilhenger og på sjøveien vil Trondheimsfjorden Båtutleie stille med fem båter som henter avfall i fjæra. I år forventer vi at flere unge engasjerer seg i relasjon til klimastreiken i skolene, sier Rune Sagen.

Ole Hermod Sandvik

Han tror på stor deltakelse, også fra dem som ikke nødvendigvis er tilsluttet et lag eller en forening.

Nytt av året er at Meråker blir med på ryddedagen 4. mai. Koordinator i Meråker er Eva Lundemo. Tidspunkt for oppstart på rodene i Meråker er klokken 10.00, det samme som for Stjørdal.

– Vi har valgt å gjøre en innsats for renere kommune i Meråker. Dette initiativet synes vi er bra, og det er ikke bare i sjøbeltet at vi finner plast og avfall, sier Eva Lundemo.

Hun har folk i aksjon helt inn mot Sulåmo på Fersdalen. Dalådal og deler av Stordalen skal også ryddes. Det skal ryddes ved parken og Fossestupet. Coop i Meråker stiller med pølse og kaffe på Esso-tomta som blir base med mottakskontainere. I Stjørdal har Scandic Hell gitt bort 80 frokoster til de som stiller på ryddedagen.

Eva Lundemo i Meråker og Rune Sagen i Stjørdal satser på at begge kommunene vil fremstå enda vakrere etter denne store felles dugnaden 4.mai.

 

Les forrige sak:
Innholdet i flere av blomsterkrukkene er ødelagt av vandaler natt til 1. mai. (Foto: Hos Oss)
Blomstene i Gågata fikk juling i natt

Blomstene er røsket opp og kastet utover gata

Close