13 °C Stjørdal, NO
24/04/2019

Løypemaskin på Skatval ramponert

Frontrute, speil og lykter er ramponert. Jorulf Fløan er fortvilt over at noen kan være istand til å utføre en slik ugjerning.

 

Løypemaskinen som Jorulf Fløan har investert betydelige private midler i, har vært utsatt for håpløst hærverk. Bl.a. er rutene i maskinen slått i stykker. Det er til sammen påført skader for over 50.000,- på løypemaskina.

 

Da Jorulf Fløan tok turen opp på Forbordsfjellet ble han møtt av et trist syn. Tråkkemaskinen som han hadde parkert ved veien som tar av til Svartkamhytta  og som han har hatt i drift for å kunne tilby flotte løyper er nå satt ut av drift. Maskinen har vært utsatt for betydelig hærverk, og kan ikke brukes før skaden er utbedret. Fløan forteller at det er en spesialrute i fronten. Ruten har varmetråder, og må spesialbestilles fra Italia.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Stor kraft
Bakruten er smadret i småbiter og i frontruten er det bare strømtrådene som holder ruta sammen. Det er brukt kraftig slagvåpen for å få dette til. Spor rundt tråkkemaskinen tyder på at det ikke er barn som har begått hærverket. En kanne med kondensfjerner som er stjålet kan bekrefte dette. I tillegg til frontrute og bakrute er også lykter på maskinen ødelagt, Totalt anslår Jorulf Fløan at det vil koste et sted mellom 50-75 000 å sette tråkkemaskina i kjørbar stand igjen. Skadene er utført med stor kraft.

 

Vanskelig å forstå
Når hærverk av en slik type er gjennomført, er dette et angrep på alle som setter pris på det løypenett som Fløan holder i skikkelig stand. Han bruker en masse tid på dette arbeidet uten noen form for godtgjørelse. Saken er selvsagt anmeldt til Stjørdal lensmannskontor. Vi anbefaler de som har utført handlingen om å melde seg. Vitner som har observert noe fra mandag og fram til torsdag denne uke bes melde ifra.

 

Bakruten er knust til småbiter.

Les forrige sak:
Vil elektrifisere Meråkerbanen

I en rapport fra Jernbaneverket til samferdseslminister Magnhild Meltveit Kleppa foreslås […]

Close