16 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Løypene rundt Funnsjøen, Feren og Fjergen

Bildet viser løypekartet Funnsjøen, Feren og Fjergen i Meråker. Disse løypene blir trolig oppkjørte i løpet av vinteren.

 

Meråkers fjellverden er et unikt utgangspunkt for en vellykket tur på ski. Sulåmoen med Nøstmo og Movollbekken i nord har skiløyper og løypene går sørover mot Ferslia der turistforeningen har en utleiehytte. Løypene går sørøst mot Langen og mot Storhaugen. I vest mot Litlfunnsjøvollen og Pålsvika ved Funnsjøen. En løype går også mot Spakvika i Feren og Mårråkstuggu. Langvassbekken og Langvasshaugen har løyper som går sørover mot Grova. Forbi Litlå-tjønnene går en løype ved vestre bredd av Fjergen som ender i Kopperå. Under optimale forhold og senere utpå vinteren kan Meråker skilte med mange mil oppkjørte skiløyper.

Aktiv hytteforening tilrettelegger             
En av de nærliggende hytteforeningene til disse løypene er Funnsjø Færen Hytteeierlag, stiftet 1975. Foreningen er aktiv også på tilrettelegging for publikum med syv trimbokser i turområdene. Et godt utbygd turløypenett opparbeides hvert år i samarbeid med Maskintråkk AS, Meråker kommune, idrettslagene Varden og Tambar. Hytteforeninga har satt opp vinterisolerte koier ved Lille Funnsjø og ved gamle Finnkoia på Kirkebyfjellet. En koie ved Sulsjøløypa skal også gi et populært turmål.  Det er sammen med IL Tambar laget en kombinert kultur/tursti, skogsti og skiløype langs den gamle seterveien fra Grangjardsmoen i Gudå til Funnsjøen. Det er bygget bro over Langsåa oppe ved Langen for å koble sammen løypenettet. Se også meraker.com.  

Les forrige sak:
Julemesse i Flora

  Sanitetslaget kunne tilby masse fine hjemmelagde produkter av forskjellige håndarbeidsteknikker […]

Close