14 °C Stjørdal, NO
16/07/2019

Løypeskryt fra verdens suverent beste

– Vi har ikke gått under sånne gode forhold tidligere i vinter

En smilende Therese Johaug etter 10 kilometer-gullet. Hun var fornøyd med løpet, og også NM-løypene. En smilende Therese Johaug etter 10 kilometer-gullet. Hun var fornøyd med løpet, og også NM-løypene.

– Dette er skikkelige NM-løyper.

Torsdagens gullvinner og verdens desidert beste kvinnelige langrennsutøver, Therese Johaug, kom med skikkelig Meråker-skryt etter å ha vunnet torsdagens 10 kilometer i klassisk stil.

– Vi har ikke gått under sånne gode forhold tidligere i vinter. Det har vært mye rart, sa Johaug, og nevnte blant annet svenske Ulricehamn, hvor kraftig snøfall var en utfordring, i sin vurdering av verdenscupløypene.

– Her var det skikkelige trikkeskinner å gå i, – dette er skikkelige NM-løyper, skrøt Dalsbygda-løperen, som trives godt i Meråker. Innlosjert i Dalådal nyter hun NM-dagene, står over fredagens sprint, og er storfavoritt igjen på lørdagens skiathlon. Hun var også tydelig på at de tøffe løypene i Grova passet henne som hånd i hanske.

Dermed har vel løypekjøresjef Morten Bjørnås fått bekreftet påstanden om at «Våre løyper er hakket over verdenscupstandard».

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
Den har ruvet godt i terrenget, men nå forsvinner pipa i Halsøen.
Nå rives pipa i Halsøkrysset

12 meter høyt landemerke jevnes med jorda

Close