2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

Lucas (9) best på brann

|| Lucas Nordli Gran var strålende fornøyd med at han vant iPad´en som han fikk overlevert fra Tor Buan (t.v.) og Arve Klefsåsvold. Bak jubler resten av elevene ved Forradal oppvekstsenter.||

Spenningen var stor da brannmennene Arve Klefsåsvold og Tor Buan troppet opp på Forradal oppvekstsenter fredag formiddag. Bare rektor Toril Rødde visste hva som var i gjære

– Kjempeartig å vinne iPad´en, sier en veldig blidspent Lucas Nordli Gran. Blant de 37 elevene ved Forradal oppvekstsenter, blant de 330 elevene i Stjørdal, og blant de titusenvis av skolebarna i Norge var det Lucas fra Færbøgda som stakk av med den aller gjeveste premien.

– Hvor opptatt er du av brann og å passe på så det ikke blir brann?

– Litt iallfall. Jeg lader aldri iPad og mobil om natta, sier den glade 9-åringen bestemt.

Stor respons fra de unge

Brannkarene Buan og Klefsåsvold jobber med forebygging i det daglige, og er veldig glade for å ha muligheten til å besøke skoleelevene på kommunens grunnskoler.

– Det er i denne alderen vi må starte jobben, sier Tor Buan, som var på hjemmebane i gymsalen på Forradal oppvekstsenter. Årets julekonkurranse i skolen hadde stor oppslutning, og stjørdalingene er veldig fornøyd med responsen og gjennomføringen.

– Det er første gang vi er med på dette opplegget, mye på grunn av økonomien. I år ble hele julekalenderopplegget sponset av Gjensidigestiftelsen, men vi er så fornøyd med responsen at vi har lagt det inn i årets budsjett, sier Arve Klefsåsvold.

Full pott

Lucas Nordli Gran åpnet kalenderluken på julekalenderen samtlige 31 dager i desember. Til og med mens han var borte på juleferie og på selveste nyttårsaften tok han seg tid til å være med på kalenderkonkurransen.

– Jeg hadde veldig lyst på denne iPad´en, innrømmer Lucas.

– Ikke bare svarte Lucas på alle spørsmålene, han svarte også riktig på alle, understreker Klefsåsvold, som synes det er veldig artig å se engasjementet hos 4. og 5. klassingene som denne kampanjen har henvendt seg til.

– De er veldig ivrige, så innimellom måtte vi tøyle dem litt ute i klassene. Men det viser bare at de er veldig engasjerte i å unngå branner, sier Arve Klefsåsvold og Tor Buan.

Les forrige sak:
||
Samarbeid om næringspark

Et møte for et 40-talls deltakere 24. november viste den store […]

Close