13 °C Stjørdal, NO
19/09/2018

Lucas (9) best på brann

|| Lucas Nordli Gran var strålende fornøyd med at han vant iPad´en som han fikk overlevert fra Tor Buan (t.v.) og Arve Klefsåsvold. Bak jubler resten av elevene ved Forradal oppvekstsenter.||
Norfloor åpning sept 18

Sist oppdatert

Spenningen var stor da brannmennene Arve Klefsåsvold og Tor Buan troppet opp på Forradal oppvekstsenter fredag formiddag. Bare rektor Toril Rødde visste hva som var i gjære

– Kjempeartig å vinne iPad´en, sier en veldig blidspent Lucas Nordli Gran. Blant de 37 elevene ved Forradal oppvekstsenter, blant de 330 elevene i Stjørdal, og blant de titusenvis av skolebarna i Norge var det Lucas fra Færbøgda som stakk av med den aller gjeveste premien.

– Hvor opptatt er du av brann og å passe på så det ikke blir brann?

– Litt iallfall. Jeg lader aldri iPad og mobil om natta, sier den glade 9-åringen bestemt.

Stor respons fra de unge

Brannkarene Buan og Klefsåsvold jobber med forebygging i det daglige, og er veldig glade for å ha muligheten til å besøke skoleelevene på kommunens grunnskoler.

– Det er i denne alderen vi må starte jobben, sier Tor Buan, som var på hjemmebane i gymsalen på Forradal oppvekstsenter. Årets julekonkurranse i skolen hadde stor oppslutning, og stjørdalingene er veldig fornøyd med responsen og gjennomføringen.

– Det er første gang vi er med på dette opplegget, mye på grunn av økonomien. I år ble hele julekalenderopplegget sponset av Gjensidigestiftelsen, men vi er så fornøyd med responsen at vi har lagt det inn i årets budsjett, sier Arve Klefsåsvold.

Full pott

Lucas Nordli Gran åpnet kalenderluken på julekalenderen samtlige 31 dager i desember. Til og med mens han var borte på juleferie og på selveste nyttårsaften tok han seg tid til å være med på kalenderkonkurransen.

– Jeg hadde veldig lyst på denne iPad´en, innrømmer Lucas.

– Ikke bare svarte Lucas på alle spørsmålene, han svarte også riktig på alle, understreker Klefsåsvold, som synes det er veldig artig å se engasjementet hos 4. og 5. klassingene som denne kampanjen har henvendt seg til.

– De er veldig ivrige, så innimellom måtte vi tøyle dem litt ute i klassene. Men det viser bare at de er veldig engasjerte i å unngå branner, sier Arve Klefsåsvold og Tor Buan.

Les forrige sak:
||
Samarbeid om næringspark

Et møte for et 40-talls deltakere 24. november viste den store […]

Close