11 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Lykkemat inntar Britannia

– Vi rundet millionen i årsomsetning i fjor, og hvis våre planer realiseres vil vi øke omsetningen betraktelig i 2019

PÅ EKSKLUSIVE BORD: Både Jean Michel Lecomte og Lykkelands produkter blir fra 1. april å finne på Britannia Hotel i Trondheim. PÅ EKSKLUSIVE BORD: Både Jean Michel Lecomte og Lykkelands produkter blir fra 1. april å finne på Britannia Hotel i Trondheim.

1. april åpner nyrenoverte Britannia Hotel i Trondheim. På det eksklusive hotellets frokostbord vil det finnes produkter fra Lykkemat i Selbu.

– Vi har inngått avtale om å utvikle produkter som hotellet skal benytte til sine gjester. Britannia blir vårt andre hotell i Trondheim. Fra før leverer vi til Scandic Nidelven, som i mange år har vært kåret til landets beste hotellfrokost, sier Erik Johansen.

Han er fungerende daglig leder ved Lykkemat, som ble startet opp i 2014 av hans samboer Mia Sollihaug. I 2015 lanserte håndverksbakeren sitt første økologiske produkt, Granola med urkorn. Siden den gang har et titalls produkter sett dagens lys, og Meny- og Coop-butikker både i Midt-Norge og på Østlandet har hatt tilgang til de unike økologiske produktene.

Bevaringsverdige kornsorter

I sortimentet finnes både fermentert knekkebrød, svedjerugkjeks, brødpinner med ramsløk og mye annet. Alle produkter er håndbakte, og lokalmatprodusenten lager også spesialprodukter for andre produsenter som Gry Hammer.

– Alle våre produkter baserer seg på surdeig og gamle kornsorter, som egner seg til økologisk dyrking og er mer næringsrike enn andre kornsorter. Enkelte kornsorter som svedjerug, trodde vi ikke lenger fantes. Nå benytter vi det bevaringsverdige kornet i vår produksjon, sier Johansen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

VOKSER VIDERE: Fungerende daglig leder Erik Johansen håper omsetningen vil øke betraktelig i 2019.
VOKSER VIDERE: Fungerende daglig leder Erik Johansen håper omsetningen vil øke betraktelig i 2019.
Rundet millionen

Å starte en liten lokalmatproduksjonsbedrift er en omstendelig prosess. Lykkemat, som holder til på næringseiendommen Myrstad i Tømra, har jobbet seg sakte med sikkert til at de nå er i en posisjon hvor fremtiden ser lys ut. Hjelp fra Innovasjon Norge har vært svært viktig for at bedriften kan legge offensive planer for inneværende år. I tillegg har et par investorer kommet inn på eiersiden, i tro på at bedriften kan utvikle seg videre.

– Vi rundet millionen i årsomsetning i fjor, og hvis våre planer realiseres vil vi øke omsetningen betraktelig i 2019. Vi skal blant annet i nye forhandlinger med Norgesgruppen, og målet er at våre produkter kan komme inn i det pliktige sortimentet og ikke bare i det frivillige, sier Johansen.

Fransk baker

Jean Michel Lecomte er en av dem som arbeider med å utvikle og bake produktene hos Lykkemat. Franskmannen med bakgrunn som baker både i New York i seks år, Monaco og Trondheim er en viktig ressurs og har bidratt med nye tanker og bruksmåter i bakeriets prosesser.

– Her har en jeg laget en croissant med speltmel og Selbu Blå inni, forteller han, og viser frem ulike brett med noe av det han skaper inne i bakeriet.

Lecomte starter som baker på Britannia i mars, hvor han skal servere gjestene frokost med produkter fra Tømra.

– Det er stas for oss at Britannia og Scandic Nidelven vil benytte våre produkter. Det sier noe om at vi gjør noe riktig, sier Erik Johansen.

Les forrige sak:
TRYGGERE LEILIGHETER: Brannforebyggerne Ole Johan Kiplesund (fra venstre) og Tor Buan er svært fornøyde med at sameiet i Thyholtvegen 1 med Rune Størseth og styreleder Torger Størseth (til høyre) har bestemt seg for å montere komfyrvakter i alle leiligheter.
– Nå blir det tryggere å bo i leilighetene

Sameiet installerer komfyrvakt i alle leilighetene

Close