5 °C Stjørdal, NO
19/02/2019

Lys opp og minnes

Odd Egil Lunnan og Idar Ertsås (Trygg Trafikk) viderefører Lys opp og minnes-aksjonen i Stjørdal. De tilbyr nå nye refleksvester for småbarn, skoleelever og voksne med Lys opp-logoen på.


Lys opp og minnes-aksjonen oppsto som en følge av at tre ungdommer fra Stjørdal mistet livet i trafikken året 2009. Russen på Ole Vig videregående skole ga innsamlede penger til aksjonen som tidlig fant ut at refleks er en god forebyggende investering. Kristin Laugtug, mor til Simon Laugtug Olsen som omkom på E 14,var arkitekten bak det stiliserte lyset som utgjør refleksens form og har blitt et viktig symbol for aksjonen som nå altså fortsetter i økt omfang.

 

–  Vi starter denne høsten opp Lys opp og minnes-aksjonen igjen etter en lengre pause, og nå henvender vi oss spesielt mot barnehager og skolebarn som i denne tiden bør ha refleks på enten det gjelder vester, såkalt slap wap eller reflekser hengende i snor, sier Odd Egil Lunnan. Aksjonen har med seg Trygg Trafikk i Nord-Trøndelag som støttespiller, og fylkessekretær Idar Ertsås sier folk i Stjørdal er spesielt flinke til å bruke refleks.

 

Vil nå ut til alle

Lys opp og minnes-aksjonen har ambisjoner om å nå bredt ut til publikum. Det vil derfor i tiden framover bli anlagt stands på kjøpesentre og egnede lokaliteter med tilbud om kjøp av reflekser og de nye vestene. Mørke kvelder trenger seg på, og bevegelse ut i mørket betinger at alle tar forhåndsregler i følge Ertsås og Lunnan.

 

–  Vi skal minnes de tre ungdommene fra Stjørdal, Mia Martine, Simon og Stian, sier far til Stian Odd Egil Lunnan og har i tankene også andre som har blitt skadet eller er forulykket i trafikken. Han mener mange ulykker kunne vært unngått ved hyppig bruk av refleks.

 

–  Nå håper vi publikum og lokalt næringsliv tar like godt imot oss som tidligere. Vi har et rikere utvalg reflekser denne gang også vester i flere størrelser, understreker Odd Egil Lunnan i aksjonen Lys opp og minnes.

 

 


Les forrige sak:
John Fogerty og Creedence- musikken inntar Cafe Rampa med “Creedence night konsert” ikveld fredag 14.oktober.
Creedence night på Cafe Rampa

Musikken fra CCR er like levende i dag, og energiske John […]

Close