-3 °C Stjørdal, NO
05/12/2020

Lys opp tildelt Trafikksikkerhetsprisen

Kristin Laugtug, Odd Egil Lunnan og Ingrid Lunnan (bildet) i tillegg til May Korsveien representerer Lys opp og minnes-aksjonen. I går tirsdag møtte de på Rica Rock City Hotel i Namsos og fikk overrakt fylkets trafikksikkerhetspris for 2011. Et viktig forebyggende arbeid har aksjonen utført sier premissleverandørene for prisen.
Radiobingo mobil

 

Lys opp og minnes-aksjonen oppsto i Stjørdal etter at tre ungdommer, alle elever ved Ole Vig videregående skole mistet livet i trafikken året 2009. Foreldrene til ungdommene ville starte en forebyggende aksjon, og fikk fin støtte av russen ved skolen til å utvikle en refleksaksjon som i årene etter har greid å skape en viktig arena i det forebyggende trafikksikkerhetsarbeidet.

 

– Dette kom overraskende og jeg ble veldig glad og stolt da jeg hørte at fylket ville gi oss denne prisen, sier Odd Egil Lunnan. Odd Egil og Ingrid Lunnan mistet sønnen Stian i en ulykke med lett motorsykkel på E14 i juli 2009 da Stian var 16 år gammel. Tapet har naturligvis vært tungt å bære, ikke bare for dem, men også for søsken og nær familie i tillegg til klassekamerater og venner. Året 2009 ble et år med ytterligere to dødsfall i trafikken i Stjørdal, da 18 år gamle Mia Martine Korsveien forulykket på E14 i Storlien. Hennes kjøretøy ble påkjørt i en frontkollisjon i Storlien og hennes venninne i bilen ble hardt skadet. I november samme år ble Simon Laugtug Olsen påkjørt og drept ved Evja på E 14. Tapene av ungdommene fikk blant annet Simons mor, Kristin Laugtug til å utvikle en stilisert refleks formet som et lys. Refleksene er innkjøpt av svært mange ikke bare i Stjørdal, men i hele Trøndelag og sammen med refleksvester og aksjoner ute blant elever, ungdom, på skoler generelt og under russetreff har aksjonen greid å skape et veldig viktig forebyggende arbeid.

 

Fortjent pris til foreldre
Trafikksikkerhetsprisen for 2011 ble tildelt Kristin Laugtug, Odd Egil Lunnan og May Korsveien i Namsos i går. Fra fylkeskommunens trafikksikkerhetsutvalg fikk de tildelt 18.000 kroner, diplom og et åkle. Blant flere kandidater har juryen lagt vekt på det langsiktige arbeidet med holdningsskapende arbeid overfor ungdom og trafikksikkerhet, men også blant innbyggere og trafikanter generelt har denne aksjonen blitt lagt godt merke til og engasjert mange. Prisvinnerne tok i går ydmyk og stolte imot prisen og lovte å videreføre arbeidet med Lys opp og minnes-aksjonen også neste år.

 

– Det er noen, ja faktisk mange som har støttet oss i arbeidet. Her er det lett å gjerne glemme noen, men spesielt russen ved Ole Vig videregående skole har gjort en kjempejobb. De har støttet oss med mye penger og arrangert konsert til inntekt for aksjonen. Lokale firma og enkeltpersoner har støttet aksjonen, og spesielt bør vi rette en takk til Idar Ertsås i Trygg Trafikk som har vært en tett støttespiller hele veien, sier Odd Egil og Kristin. De to sammen med May har vært mange turer ute på oppdrag for aksjonen på skoler og på kjøpesentra.

 

– Det som ligger til grunn for vårt engasjement er at vi ikke vil at andre skal måtte oppleve det å miste sine kjære, sønner eller døtre i trafikken. Vi tror gjennom denne aksjonen at vi har greid å åpne øynene på ungdom som enten er eller skal bli trafikanter. Det er verd alt, sier Kristin og Odd Egil. Hotel Rock City i Namsos hadde i går stolte gjester på besøk. Lys opp og minnes-aksjonen i Stjørdal er utvilsomt verdige vinnere av prisen.

 

 

Les forrige sak:
NØYE ARBEID: Dugnadsinnsatsen har vært upåklagelig foran Junimartnan. Her er fra venstre Asgeir Finserås, Tom Roger Fonn, Anne Røkke og Heidi Lund i full gang med å reise teltet som blant annet skal huse revy, quiz og musikkopptredener. (Foto: Knut Erlend Jegersen)
Alt klart for Junimartna

  Enkelte kritiske røster har uttrykt misnøye med at årets Junimartna […]

Close