19 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Må bekjempe Tiller-spøkelset

TILLER-KOMPLEKS: Raymond Grytbakk Korsnes (t.v.) og Stjørdals-Blink har god selvtillit om dagen, men sliter med å vinne kampene mot Tiller. Lørdag venter en ny sjanse på Nye Blinkbanen. Her fra kvalifiseringsoppgjøret i 2010.

 

Ikke siden cupkvalifiseringsseieren i 2002 har Stjørdals-Blink slått Tiller i en offisiell kamp. Siden har bylaget vært ei tøff nøtt å knekke. Det var Tiller som påførte Stjørdals-Blink årets første serietap med 2-1 på Tonstad 18. mai, men de historiske oppgjørene strekker seg enda lengre tilbake.

 

Opp- og nedrykk

Både Stjørdals-Blink og Tiller har i løpet av de siste 15 årene ligget i grenselandet mellom 2. og 3. divisjon. I 1999 lyktes Tiller med å vinne sin avdeling på det fjerde høyeste nivået, noe som ga rett til å spille i 2. divisjon i 2000. Til tross for at Tiller ikke hadde egen bane tok man fatt på sesongen 2000 med stor entusiasme, og blant motstanderne dette året var regjerende cupmester Aalesund. På Breidablikk stadion på Heimdal greide dagens Tippeligalag så vidt å vinne 1-0, men til tross for optimistiske resultater skulle det vise seg at Tiller ble offer for en ny serieordning. 2000 var nemlig det siste året der 2. divisjon ble spilt med åtte avdelinger á 12 lag, før en redusering til fire avdelinger á 14 lag ventet sesongen etter. For å fortsatt kunne spille i 2. divisjon i 2001 måtte lagene være på øvre halvdel ved sesongslutt. Dette klarte ikke Tiller, og rykket rett ned i 3. divisjon.

 

Samtidig gikk Stjørdals-Blink motsatt vei. Laget vant sin avdeling i 3. divisjon i 2000, og skulle spille kvalifiseringskamper mot Grovfjord fra Troms og Nidelv. I det høye nord ble det seier 2-1, og dermed ville alt avgjøres hjemme mot Nidelv. Søndag 15. oktober var den historiske datoen, og i et flott solskinn foran 500 tilskuere sikret Stjørdals-Blink opprykk med sliteseier 1-0. Året i 2. divisjon ble spilt med kun lokale spillere på laget, og ni seiere mot ni forskjellige lag var imponerende. Med ytterligere én seier ville plassen være berget, men marginene var ikke på Blinks side i det som er det foreløpig siste året i 2. divisjon.

 

Ti år siden forrige seier over Tiller

I 2002 var dermed både Stjørdals-Blink og Tiller tilbake på samme nivå. De spilte ikke i samme tredjedivisjonsavdeling, men i april møttes lagene i andre kvalifiseringsrunde til Norgesmesterskapet på Øverlands Minde. Hjemmelaget vant 4-2 og avanserte til første ordinære cuprunde, men ingen tenkte på at dette skulle bli den siste gangen på minst ti år der man kunne juble for å ha beseiret Tiller.

 

I de senere årene er det dystre resultater å lese for Stjørdals-Blink i kampene mot Tiller. I 2007 hadde bylaget kjempet seg opp etter noen magre år i 4. divisjon, og skulle spille i samme tredjedivisjonsavdeling som Blink. Tiller fikk en svært tung start på sesongen, tapte hele 1-7 borte mot Kolstad og lå på bunnplass før møtet med Blink, som på sin side hadde varmet opp med imponerende 4-0 over Verdal. På Tonstad gikk imidlertid hjemmelaget rett i strupen på gjestene, og nytrener Geir Arne Kristiansen kunne strekke armene i været for en solid 4-0-seier. I høstkampen på Øverlands Minde ble det ny seier til Tiller, denne gang 2-0.

 

Begge lagene fortsatte i 3. divisjon, men møttes ikke i kamp før høsten 2010. Denne gang hadde de vunnet hver sin avdeling, og nå skulle ett av lagene få muligheten til å spille 2. divisjon. Den første kampen på Tonstad endte med 2-2, og på Øverlands Minde uka etter ble det blå jubel da Tiller vant 4-2.

 

To formlag møtes

Det er derfor mye nerve som spiller inn når Stjørdals-Blink og Tiller igjen møtes på lørdag. Skal Blink endelig kvitte seg med Tiller-komplekset, eller vil spøkelset fortsette å hjemsøke Stjørdal og sette en kjepp i hjulet for Blinks opprykkskamp? Det er snart to uker siden Blink sist spilte kamp. 6-0-seieren over Hauerseter hjelper på den allerede gode selvtilliten, og en ny trepoenger nå er pari foran stormøtet mot Eidsvold Turn neste lørdag.

 

Formtoppen hos begge lag ser ut til å være god. Tiller har ikke tapt siden 2-3 borte mot Ham-Kam 2 1. juli, mens Stjørdals-Blink har gått fra seier til seier etter det forsmedelige 0-2-tapet for Ottestad 24. juni. Tiller slo for øvrig Ottestad 4-2 hjemme forrige helg, og ligger på fjerdeplass med 32 poeng.

 

Les forrige sak:
STJØRDALSLØPET FOR 3. GANG: - Nå står vi klar til å arrangere Stjørdalsløpet for 3. gang kommende lørdag 1. september, sier f.v. Lars Rune Johansen, Arve Stokke, Nina Kolstad og Olaf Lydvo som i 2010 arrangerte løpet for første gang. (Arkivbilde)
Turløp i Remarka

  - I dette 3. året håper vi på rekord når […]

Close