1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

– Må bli flinkere til å arrangere flere interne renn

Skiskytterklubben vil forsøke å opprettholde aktiviteten under koronaen

Toralf Gjemse (10) og resten av Meråker skiskytterklubb skulle egentlig gå Meråkersprinten i helgen. I stedet ble det eget klubbrenn for skiskytterklubben. Foto: Meråker skiskytterklubb Toralf Gjemse (10) og resten av Meråker skiskytterklubb skulle egentlig gå Meråkersprinten i helgen. I stedet ble det eget klubbrenn for skiskytterklubben. Foto: Meråker skiskytterklubb

Kommuneoverlegen sa nei til å arrangere Meråkerrennet og Meråkersprinten i Grova forrige helg. Meråker skiskytterklubb valgte å arrangere et eget klubbrenn for medlemmene for å opprettholde aktiviteten.

– Det blir en annerledes sesong, og foreløpig er det uavklart når det gjelder konkurranser. Vi må nok bli flinkere til å arrangere flere klubbrenn eller testrenn som dette slik at løperne får kjent litt på det å gå renn og konkurrere, sier Torkel Sende, trener for Meråker skiskytterklubb.

Opprinnelig skulle Meråkerrennet gå av stabelen sist lørdag og Meråkersprinten for skiskytterne på søndag, med løpere fra ti år og opp til senior fra hele Trøndelag. Men rennene er utsatt på ubestemt tid etter en avgjørelse som ble tatt for noen uker siden da smitten økte i flere kommuner.

– I forhold til smittesituasjonen som nå har vært, var det nok greit at kommuneoverlegen satte ned foten for rennene. Da valgte vi i Meråker skiskytterklubb i stedet å arrangere et klubbrenn slik at vi kan opprettholde aktiviteten og holde det litt i gang, sier Sende.

Halvard Livik (16, f.v.), Konrad Estil (15), Andreas Palmelind (14), Marius Eide (14) og Anna Røe (15) fra Meråker skiskytterklubb deltok på søndagens klubbrenn. Foreløpig er det usikkert hvordan det blir med større konkurranser. Foto: Meråker skiskytterklubb.
Halvard Livik (16, f.v.), Konrad Estil (15), Andreas Palmelind (14), Marius Eide (14) og Anna Røe (15) fra Meråker skiskytterklubb deltok på søndagens klubbrenn. Foreløpig er det usikkert hvordan det blir med større konkurranser. Foto: Meråker skiskytterklubb.
Samarbeid med Meråker videregående

Det er totalt 12 aktive løpere i Meråker skiskytterklubb, hvor flesteparten er i alderen 10-16 år. Også elever fra Meråker videregående skole deltok på klubbrennet.

Hvordan sesongen blir i forhold til renn er foreløpig usikkert, men det skal komme en ny vurdering 15. desember. Derfor mener Sende at det å arrangere flere interne konkurranser kan være en grei løsning og bidrar til å holde motivasjonen oppe for utøverne.

– Det er selvfølgelig ikke helt som ordinære konkurranser, men det er viktig å kjenne litt på konkurransefølelsen ved å få på seg et startnummer. Skiskytterklubben har også et tett samarbeid med Meråker videregående skole, hvor det skal arrangeres en del interne konkurranser og testløp fremover. Skiskytterrenn i en eller annen form blir det nok uansett, sier han.

Økt rekruttering

Til tross for en annerledes sesong opplever Meråker skiskytterklubb en positiv utvikling når det gjelder rekruttering, og flere nye medlemmer har startet i løpet av høsten.

– Det er fem unge løpere på ti år som har startet nå i høst. Tidligere har dette tallet kun ligget på en til to, så dette er gledelig, sier Sende, som selv har bakgrunn som skiskytter med flere gode plasseringer i NM og norgescup bak seg.

– Har dere fått trent som normalt?

– Vi har greid å opprettholde treningen med de forbeholdene som har vært med fokus på avstand og spriting som samfunnet for øvrig. Vi har egentlig trent som vanlig, og er heldige som bedriver en idrett der vi kan trene mer eller mindre som normalt, avslutter Sende.

Les forrige sak:
Kjøreskolelærer Bjørg Reitan og prosjektleder Hallvard Krislok, følger spent med videre i arbeidet med prosjektet Hest i trafikken. Prosjektet er todelt. Hestemiljøet deler informasjon om temaet bredt. Nord universitet  har det ledende forskningsprosjektet på temaet Hest i trafikk.
Vil gjøre det tryggere å ferdes med hest i trafikken

- Vi synes det er behov for å revidere forskrifter og lovverk

Close