4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Må bytte kort i alle trygghetsalarmene

|| Hjelpemiddeltekniker Torge Børstad står klar med SIM-kortene som skal inn i 448 alarmer rundt om i hele Stjørdal kommune.||

– Opptellingen viser at vi skal bytte SIM-kort i 448 enheter. 320 av disse er trygghetsalarmer og resten er ulike alarmer knyttet til velferdsteknologi, forteller hjelpemiddeltekniker Torge Børstad.

Teleleverandøren til Stjørdal kommune, Phonero, er kjøpt opp av Telia, og det er det som er årsaken til den store utskiftejobben.

– Vi startet så vidt i november med dette, mens desember var fylt opp med masse andre gjøremål. Fristen vår er å bli ferdig til 28. februar, og det skal vi klare, sier Børstad.

Sammen med kollega Karl Morten Johannessen skal han innom 448 brukere i løpet av årets to første måneder. Det betyr masse logistikk og praktisk arbeid.

– Stort sett ringer vi til brukerne den dagen vi har tenkt oss ut på SIM-kortbytte. Derfor håper vi at vi kommer greit i kontakt med alle brukere via telefon, sier Børstad.

Totalt finnes det over 500 alarmer rundt omkring i Stjørdal kommune. Fortsatt finnes det også noen analoge alarmer, og disse skal ikke gjøres noe med i denne omgang.

– Disse fungerer fram til Telenor-nettet forsvinner om et par-tre år, sier Torge Børstad, som er forberedt på noen ekstra lange arbeidsdager i januar og februar.

– Vi må nok kanskje jobbe litt ekstra utenom ordinær arbeidstid for å komme i mål, men det viktigste er at vi får gjort det før 28. februar, sier Børstad.

Les forrige sak:
||
Politi-advarsel i kulda

- Mulig kulde har noe av æren for at fulle folk […]

Close