3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Må i fengsel etter en lang rekke innbrudd

|| Illustrasjonsfoto||

Mannen i 40-årene var tiltalt for tolv tilfeller av tyveri, ett forsøk på grovt tyveri og to tilfeller for uberettiget adgang da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett. De aller fleste av tilfellene skjedde i Østerdalen og Rendalen, men to av tiltalepunktene stammet fra Meråker i august i år. 

Det ene var et tyveri fra et lager tilhørende en snekker. Her skal mannen ha stjålet, eller medvirket til å stjele, verktøy og bildekk. Det andre tilfellet i Meråker var blant de groveste tilfellene i tiltalen og dreide seg om tyveri fra firmaet Meråker Mekaniske i Kopperå. Her skal mannen ha stjålet, eller medvirket til å stjele, sveiseapparat og annet verktøy til en samlet verdi på minst 200.000 kroner.

Mannen har tilstått alle forhold han var tiltalt for, og har siden han ble pågrepet for fire måneder siden sittet i varetekt. I dommen omtales forholdene som mobil vinningskriminalitet. Mannen selv forklarte at han jobbet som budbilsjåfør for privatpost mellom Norge og Litauen, men retten mener dette ikke har noen betydning, da mannen velger å gjennomføre flere grove tyverier for så å frakte tyvegodset raskt over grensen.

Den litauiske mannen vedtok i 2016 et forelegg for lignende forhold i Norge, og han er flere ganger domfelt for vinningskriminalitet i ulike europeiske land.

Mannen ble i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i ett år og ti måneder. I tillegg ble han dømt til å betale erstatning på totalt nesten 463.000 kroner til ulike privatpersoner og firma.

Les forrige sak:
||
Strengere miljøkrav til flyplassen

Representanten Karin Aune Berg (MDG) understreket i kommunestyret torsdag at Avinor […]

Close