1 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Må i fengsel etter slåsskamp på utested

|| Illustrasjonsfoto||

En mann i 20-årene fra Stjørdal må sone 36 dager i fengsel etter å ha havnet i klammeri med en noe eldre stjørdaling på et utested i Stjørdal sentrum. De to satt rundt samme bord denne aprilnatta i år, men det som var et hyggelig selskap eskalerte og utartet.

Den fornærmede mannen i 30-årene hevdet i retten at stemningen rundt bordet etterhvert ble dårlig og at han ønsket at mannen i 20-årene skulle gå bort derfra. Han skal ha skubbet mannen i en eller to ganger i brystet for å understreke dette. 

Mannen i 20-årene hevder at den fornærmede framsto aggressiv og at han slo to ganger i selvforsvar for å beskytte seg selv. Begge de to involverte i episoden var beruset. 

«Retten mener det er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har slått to slag og truffet ansiktet til fornærmede med den følge at det oppsto hevelse og kutt i fornærmedes overleppe», står det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

I skjerpende retning for mannen i 20-årene som nå må i fengsel ble han samtidig dømt for en hendelse fra september 2016. Dette dreide seg om at han hadde tatt med seg 198 liter øl over grensen på Storlien. Mannen erkjente dette forholdet og forklarte at han hadde vært i Sverige og kjøpt øl som var ment til eget forbruk. 

Coop Storlien artikkelnivå

Summen av de to forholdene gjør at retten har dømt til mannen til fengsel i 36 dager. Han må også tåle inndragning av 198 liter øl. 

Les forrige sak:
||
Overrasket 15 personer med gratis ved til jul

- Det er artig å gjøre folk glad, sier Aslak Rønning. […]

Close