-0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Magisk opera på Steinvikholmen

 

Det er ikke uten grunn at Olav Engelbrektsson er det norske operaverket som er oppført flest ganger. I 1993 ble operaen oppført for første gang, den gang under navnet «Musikkdramaet Lucie», og siden har den hatt fast tilholdssted ved Steinvikholm Slott. Olav Engelbrektsson er en vakker forestilling når himmelen er klar, men like fullt stemningsfullt også når regnet melder sin ankomst. Årets opera har premiere torsdag 8. august, før nye forestillinger venter fredag 9., lørdag 10., torsdag 15. og fredag 16. Det er forhåndssolgt over dobbelt så mange billetter som i fjor.

 

Flere av Norges aller største operasangere har hovedrollene i årets oppsetting. Trond Hallstein Moe spiller erkebiskopen for ellevte gang siden 1999, mens Randi Stene innehar rollen som Fru Inger for tredje gang på fire år. Den kanskje aller største stjernen er Rein Alexander, som utfyller Kristoffer Rustung på en fremragende måte. Årets Lucie er Maria Nohr fra Kjerringøy, som denne høsten påbegynner sitt masterstudium i klassisk sang ved NTNU. Gledelig er det også at Stjørdals egen Are Hembre har den ærefulle oppgaven å spille Nils Lykke. Are er den yngste noensinne som har denne rollen. I tillegg til de kjente aktørene krydres årets opera av et stort mangfold av unge talenter fra hele regionen.

 

Onsdag kveld ble generalprøven gjennomført uten noen form for problemer. Selv om forhåndssalget så langt har gått strålende er det fortsatt muligheter for å kjøpe operabilletter. Det kan gjøres enten på www.billettservice.no, Posten, Narvesen eller på 7-Eleven. Foruten de oppsatte forestillingene er det også anledning å dra på Operacafé på Banken Bar førstkommende lørdag kl. 14 og på Johnsen Konditori tirsdag kl. 13.

 

Bildslideshow under

{pgslideshow id=84|width=650|height=480|delay=3000|image=L}

 

 

{phocagallery view=category|categoryid=84|limitstart=0|limitcount=0|detail=6}

Les forrige sak:
Bluesgeneral Kjell Inge Brovoll forteller at bluestoget er i rute fram til «Blues in Hell» i dagene 5. – 8. september. Over 50 konserter over flere dager med avslutning i Værnes kirke søndag kl. 19.00 i selskap med Jon Uthus og Hell Blueskor. - Velkommen til nok en magisk opplevelse i vår vakre kommune!
Magiske Hell Stasjon

  - Den innsatsen er helt avgjørende for gjennomføringen av festivalen. […]

Close