8 °C Stjørdal, NO
16/09/2019

Magisk sommerstemning på Hjelseng

Ny mulighet til en smak av sommer i kveld

Mari Haugen Smistad med «Æ kjenne ein kar» ga sommervarme på Hjelseng. Mari Haugen Smistad med «Æ kjenne ein kar» ga sommervarme på Hjelseng.

Fredagens konsert med sommerkveld på Hjelseng Gård jaget unna kulde og regn. Inne i låven sang og spilte unge og voksne artister til terningkast seks. Lørdag kveld er det klart for en ny musikalsk sommerlig reise på Hjelseng Gård.

Operaskolen gjorde en flott opptreden på Hjelseng Gård. Sunniva Unsgård til høyre ledet de yngre sangere.
Operaskolen gjorde en flott opptreden på Hjelseng Gård. Sunniva Unsgård til høyre ledet de yngre sangere.

De gikk ut av låven uten myggstikk og solbrente kropper, men jammen fikk publikum et møte med sommeren da Hjelseng Gård inviterte til sommerens sang og musikk. Produsent Åshild Mundal var selv med på fremføringen av flere vakre svenske folkeviser. Denne gang med en flott bukett artister sammen med blåserekke og orkester.

– Dette fikk meg skikkelig i stemning av sommer, og det gjorde noe både med kropp og sjel. Rett og slett herlig, sa en av de cirka 80 blant publikum da vedkommende fuktig i øyekroken satte kursen hjem etter konserten. Samme Åshild Mundal satte stemningen fra første tone, så kom Torstein Fosmo ned fra «podiet» med ikke mindre en låten « Stadig ljus». En bevegende operastemme fikk lysere toner da barnekoristene fra Operaskolen delte sangene «Do re mi» og «Ting æ like best» med Sunniva Unsgård.

Kveldens konferansier Viggo Valle, fra samme kulturfødestue som Torstein Fosmo, Hommelvik, loset artister frem på scenen mellom informative bolker om artister og årstall. Noen steinkast øst for Hommelvik vokste Henrik Fuglem opp i Selbu. Nå var han tilbake på Hjelseng igjen etter fjorårets debut i Stokkhaugan med nye flotte sanger. Jostedalsrypa, basert på en historie fra 1349 fikk Åshild Mundal som tittel av Valle mens mannen hennes Jan Inge Tjørhom spilte bassgitar. Humor hører med også til musikk. Om hele repertoaret ikke deles med publikum, var det den totale opplevelsen med variasjonene fra svenske sommerviser til opera og mere rockete Beatles og Abba-låter som samlet ga en definitiv start på sommeren. Når Mari Haugen Smistad delte «æ kjenne ein kar», ja da smeltet de fleste i alternativ solvarme. Slik kan det også bli lørdag kveld på Hjelseng Gård etter mat klokken 18 og konsert fra klokken 20.

Flinke artister og konferansier Viggo Valle skapte stemning på Hjelseng Gård.
Flinke artister og konferansier Viggo Valle skapte stemning på Hjelseng Gård.

Les forrige sak:
Arne Nævra er i Stjørdal i anledning åpningen av laksesesongen og Villaksens år.
– Artsvern like viktig som klima

- Vi må nok leve med videre oppdrett, men ikke uten streng kontroll og styring fra myndighetene

Close