9 °C Stjørdal, NO
25/05/2019

Magnus hylles med egen konsert

|| Magnus Fiskvik.||

Varnes Vokal er arrangør av konserten som denne gang vil bli holdt i Stjørdal kirke kommende søndag 17. september med start kl. 17.30. Her blir det deltakelse av de fire korene som Magnus Fiskvik har dirigert. Det er Varnes Vokal, Værnes Kantori og Stjørdal Blandakor.

Songlaget Bygdaljom er denne gang dessverre forhindret fra å stille, men Stjørdal Mannskor sørger for at det likevel blir fire kor. Og her er det også mange sangere som Magnus har dirigert.

I tillegg har arrangørene vært så heldige å få tak i sopransolist Kristin Rustad Høiseth som for tida er opptatt med framføringer av «Tryllefløyten» på Den Norske Opera & Ballett. Men det forhindrer henne ikke i å stille opp i en hyllest til Magnus som hun har samarbeidet tett med ved flere anledninger. Det gjelder for eksempel framføring av «Messias» i Værnes kirke.

Fra Den Norske Opera

Kristin Rustad Høiseth har bakgrunn bl. a. som fylkesmusiker i Nord-Trøndelag. Da kom hun i kontakt med det lokale musikklivet i Stjørdal. Sopransolisten kan se tilbake på mange oppdrag sammen med TrondheimSolistene, Trondheim Symfoniorkester, Divisjonsmusikken og Trondheim barokk. Hun har også vært sanger i det gregorianske koret «Scholae Santae Sunnivae». Her han hun også deltatt på plateutgivelser.

Coop Storlien artikkelnivå

Kristin Rustad Høiseth har vært en etterspurt sopransolist. Det har gitt henne roller hos Operaen i Kristiansund, Trønderoperaen, Musikkteateret i Trondheim og Kirkens Bymisjon. Hun har studert musikk med Kåre Bjørkøy som lærer og kan se tilbake på en variert sangkarriere. Nå har hun i de ti siste årene siden 2007 vært ansatt i Den Norske Opera & Ballett.

I Stjørdal kirke kommende søndag vil hun delta med egne solistnummer. I tillegg skal hun være solist i selskap med Varnes Vokal.

Året 1968

Magnus Fiskvik kan se tilbake på en allsidig og meget omfattende karriere som musiker/organist, sanger og dirigent av kor og korps i Stjørdal i over 50 år. Vi hadde gleden av å presentere Magnus Fiskvik og hans innsats i Stjørdals-Nytt onsdag 26. april i år. Her skal vi dvele litt ekstra ved året 1968.

For da var Magnus en del av Gardemusikken. Det bød på ulike oppdrag. En stolt skatvaling spilte fanfare for hopperne i Holmenkollrennet. Fire gardister delte på denne oppgaven. Men senere oppdrag var reservert kun for én utøver; Magnus Fiskvik.

17. mai var det behov for å blåse i signalhorn på slottsbalkongen første gang kommende kronprinsesse Sonja deltok i denne markeringen på grunnlovsdagen. Magnus spilte. Han spilte også som eneste gardemusiker signalhorn på Slottet i bryllupet til kronprinsparet 29. august. 

Les forrige sak:
||
Gjev stålpris til Kimen

Skanska ved prosjektleder Frode Berg og varaordfører Ole Hermod Sandvik i […]

Close