10 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Malerdrømmen ble til virkelighet

– Nå bestemte jeg meg for å prøve, før det ble for sent

DRØM OM EGEN VIRKSOMHET: 1. mai startet Eduard Cami Hagerup opp Frosta Malerservice. 36-åringen har lenge hatt en drøm om å starte opp for seg selv. DRØM OM EGEN VIRKSOMHET: 1. mai startet Eduard Cami Hagerup opp Frosta Malerservice. 36-åringen har lenge hatt en drøm om å starte opp for seg selv.

1. mai ble Frosta Malerservice AS formelt opprettet. Eier Eduard Cami Hagerup mener bestemt at markedet i Frosta trenger en malerbedrift.

– Markedet er bra, og det bygges mange nye hus og hytter. I tillegg er det stadig flere som renoverer, sier 36-åringen.

Hagerup jobbet tidligere både i Trondheim og Stjørdal, men gikk med en liten drøm innabords om en dag å etablere sitt eget firma.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Jeg har alltid ønsket å starte for meg selv, men det har aldri passet. Dessuten trivdes jeg svært godt i Stjørdal sammen med kollegene i Sverresborg Malerservice. Nå bestemte jeg meg for å prøve, før det ble for sent. Jeg har ingenting å tape, sier han.

Vil bygge seg opp

Hagerup har føttene på jorda, og vil drive nøkternt med tanke på å legge seg opp kapital i stedet for å sette seg i gjeld og kjøpe det dyreste utstyret med en gang.

– I stedet for å lease ny bil, kjøpte jeg en brukt. Det samme gjorde meg med en del utstyr, og så får jeg heller legge av penger til å investere i nyere utstyr senere. Jeg vil jobbe meg oppover, sier han.

Derfor blir boligen han deler sammen med samboeren og deres to barn like utenfor Frosta sentrum både kontor og lager den nærmeste tiden.

Ønsker mer farger

De første jobbene har Hagerup allerede unnagjort. Alt innvendig arbeid hos Mekonomen på Frosta var det største enkeltoppdraget i oppstarten, men også private har slått på tråden for å få hjelp med malingsarbeid.

– Jeg er eneste maler på Frosta, og for mange er det kjekt å kunne ringe en maler som kan male stua eller legge gulvbelegg. Det har blitt en del slike jobber allerede, sier han.

Interiørtrendene svinger, og denne gangen er det til fordel for et malerfirma.

– Tidligere valgte mange malte mdf-plater. Nå ønsker folk i stedet i større grad mer farger og glatte overflater, og det betyr at jeg kan få flere jobber, sier Hagerup.

Håper på en million

Å drive alene setter noen begrensninger, men maleren fra Frosta har lagt en plan.

– Jeg har et samarbeid med min tidligere arbeidsgiver, som går på at jeg kan leie meg inn til dem hvis jeg har lite å gjøre og at jeg kan leie dem hvis jeg får store oppdrag og trenger hjelp, sier han.

Økonomisk tror har at bedriften vil greie seg bra.

– Ettersom jeg er alene begrenser det seg hvor mye jeg kan jobbe i løpet av ett år, men jeg håper å passere en million kroner i omsetning i mitt første fulle driftsår, sier Hagerup, som kom til Norge fra Albania i 2000.

 

Les forrige sak:
Beboere i området er bekymret for at det skal skje en ulykke i dette krysset.
Lanserer bom som mulig løsning

- Beboere er oppriktig bekymret for at noen kan bli påkjørt

Close