21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Malvik Fotoklubb stiller ut

 

Åtte naturbilder, fordelt på syv fotoklubbmedlemmer, stilles i mars måned ut på Malvik Rådhus i Hommelvik. Bildene er valgt ut av en intern jury på fem personer i klubben. Medlemmene kunne sende inn to bilder hver til vurdering til utstillingen. Det var ingen andre krav til bildene ut over det, og bildene ble levert til juryen anonymt. Det kom inn totalt tjueto bilder fordelt på elleve personer. Det var en person som fikk valgt ut to bilder, mens de resterende seks bildene ble fordelt på seks medlemmer. Det var bare naturbilder som juryen plukket ut, med variasjon på årstider, macro, sort/hvitt, stemningsbilder og dyr. Vinnerbildene ble presentert på medlemsmøtet i februar. De syv vinnerne er, Sverre J. Greva, Hundhamaren, Ola Harald Hauge, Hundhamaren, Aino Thormodsen, Vikhammer, Gorm Wedø, Hommelvik, Odd Rune Wang, Hommelvik, Einar Ellingsen, Hundhamaren og til sist med to bilder Eivind Hamran, Hommelvik.

 

Det var ti stykker fra fotoklubben som hadde møtt opp i anledning utstillingen, og alle utstillerne var til stede. Ordfører i Malvik, Terje Granmo var også en tur innom og inspiserte bildene, og det så ut til at han var svært fornøyd med bildene som skal pryde rådhuset den neste måneden. Terje Granmo har selv vært en ivrig hobbyfotograf i yngre dager, men nå strekker ikke tiden til. Da passer det jo bra og være medlem på den åpne facebokksiden til fotoklubben, sier Terje Granmo.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Malvik Fotoklubb ble etablert 27. oktober 2012, og har vokst jevnt og trutt. Fotoklubben er nå ca. 30 medlemmer, og satser på å ha en egen junioravdeling etter hvert. På fotoklubbens åpne Facebookside er det til nå 80 medlemmer. Til å begynne med var klubben «husløs», og prøvde forskjellige lokaler inntil at de nå har fått fast tilholdssted på ungdomshuset i Hommelvik sentrum gjennom Malvik Kommune. Første medlemsmøte på ungdomshuset ble holdt den 12. februar med foredrag av Eivind Hamran om portrettfotografering. Det var atten stykker som hadde funnet veien dit. Ungdomshuset er utstyrt med prosjektor og lerret, så det passer perfekt for å holde foredrag, og å presentere bilder. Medlemmene har i tillegg vært gjennom foredrag om, grunnleggende kamerainnstillinger og fotografering av nattehimmelen. Neste møte som er 12. mars blir tema «Etterbehandling i Photoshop». Det er medlemmene selv som har stått for foredragene til nå, men de vil etter hvert søke å få tak i folk med mer kompetanse til foredragene. En del sammenkomster utenom medlemskveldene har det også blitt. Det har blant annet vært sosialt samvær på kafe, som endte opp med nordlysfotografering. Og tidligere i denne uken har det vært en samling med forsøk på pyro bilder i mørket på Midtsandan. Slike turer vil det også bli flere av i fremtiden, sier Einar Ellingsen som var pådriver for den siste turen. Dette er en klubb for alle uansett alder og kunnskap om fotografering. Vi kan lære mye av hverandre, sier leder Gorm Wedø.

 

Malvik Fotoklubbs medlemmer blir automatisk medlem av NSFF -Norsk Selskap For Fotografi, som er Norges største organisasjon for aktive amatørfotografer og -filmere og har ca. 4100 (pr 1.feb 2013) medlemmer gjennom 118 medlemsklubber. Fotoklubben er nå registrert i Brønnøysundregistret og satser med det på å være en seriøs klubb for glade amatører rundt om i distriktet. For å styrke økonomien har klubben registrert seg hos Norsk Tipping med grasrotandel som alle kan være med å bidra gjennom.

 

Link til Malvik Fotoklubb: www.malvikfotoklubb.no

 

{phocagallery view=category|categoryid=75|limitstart=0|limitcount=0}

Les forrige sak:
|
Metter sulten på Valhall Kro

Et nytt spisested har denne måneden åpnet dørene i Meråker. Kroa […]

Close