-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Malviking og stjørdaling satset sammen i fjellbygda

Malvikingen Siri Hoseth og stjørdalingen Erich Munkhaug har kjent hverandre siden tenårene. Da de ble et par kjøpte de eget treningssenter i Oppdal hvor de har lagt ned enorm innsats. Malvikingen Siri Hoseth og stjørdalingen Erich Munkhaug har kjent hverandre siden tenårene. Da de ble et par kjøpte de eget treningssenter i Oppdal hvor de har lagt ned enorm innsats.

For syv år siden kjøpte Erich Munkhaug og Siri Hoseth eget treningssenter i den flotte fjellbygda Oppdal. Det siste året har de satset nytt og investert 1,5 millioner kroner.

– Det har gått slag i slag, sier Siri Hoseth.

Født og oppvokst i Malvik bestemte hun seg for å gå skigymnaset i Oppdal, og siden den gang har alle veier ført Hoseth tilbake til bygda omringet av hvite fjelltopper.

– Noen år senere dro jeg fra Oppdal, men etter 12 år bestemte jeg meg for å flytte tilbake. Det er nå 20 år siden, og det er ikke noe annet sted jeg heller vil bo, forteller hun.

For fire år siden pakket også Erich Munkhaug bagen, leide ut huset i Stjørdal og flyttet til Oppdal. Før dette hadde han pendlet i halvannet år til bygda.

– Jeg og ungene bodde i Oppdal da jeg traff Erich, men vi har kjent hverandre siden tenårene. For meg var det uaktuelt å flytte tilbake, men så var ikke Erich så tung å be heller. Vi er begge lidenskapelig opptatt av ski, sykkel og løping, og straks muligheten byr seg benytter vi oss av det fjellene Oppdal har å by på, sier Hoseth videre.

Kjøpte treningssenter

I Stjørdal er Munkhaug et kjent fjes for mange. I årene før han slo seg til ro i Oppdal arbeidet han blant annet ved G-sport i Torgkvartalet, Spenst og MX-sport i Stjørdal og sist ved Malvik senter.

– Det ble noen år med pendling før jeg flyttet, men gjengen på MX-sporten i Malvik Senter var skikkelig reale og gjorde det hele veldig lett. Etter hvert fikk jeg jobb i VPG som reisende selger, og resten er historie, sier han.

Siri Hoseth er født og oppvokst i Malvik, men forelsket seg i fjellbygda Oppdal allerede da hun studerte ved skigymnaset. Erich Munkhaug er ofte på reiser, og det det hun som i stor grad styrer senteret.
Siri Hoseth er født og oppvokst i Malvik, men forelsket seg i fjellbygda Oppdal allerede da hun studerte ved skigymnaset. Erich Munkhaug er ofte på reiser, og det det hun som i stor grad styrer senteret.

Kort tid etter at Munkhaug og Hoseth ble et par, kjøpte de opp treningssenteret Spenst Oppdal, som nylig ble omdøpt. Her har de i dag 80 prosent eierskap, mens stjørdalingen Gry Fossland besitter de siste 20 prosentene.

– Jeg har vært tilknyttet senteret siden det åpnet for første gang. Da det ble interesse for å selge, øynet vi sjansen, forklarer Hoseth.

Satset stort i tøft år

Etter at gigantbygget, som til slutt endte opp med navnet «Krux», ble oppført midt i smørøyet av Oppdal sentrum, ble det en ny start for duoen.

– Vi var i utgangspunktet på jakt etter nye lokaler og da vi ble kjent med at klatresenteret som eies av Fjellsportklubben skulle inn i bygget, så vi muligheten til å få til et samarbeid, sier Hoseth.

Navnet «Krux» ble ikke bare byggets, men også klarte- og treningssenterets navn, og blir ofte definert som den vanskeligste delen på en klatrerute. I praksis fungerer samarbeidet som delt og todelt, per i dag.

– Vi har felles resepsjon, med to daglige ledere; en på klatresenteret og en på treningssenteret. Her sparer vi på lønnsutgifter, og samtidig utnytter vi hverandre på en god måte, forklarer hun videre.

Erich Munkhaug har bodd i Stjørdal hele sitt liv frem til han pakket bagen og flyttet til Oppdal for syv år siden. I dag eier han Krux trening og arbeider som reisende selger for VPG.
Erich Munkhaug har bodd i Stjørdal hele sitt liv frem til han pakket bagen og flyttet til Oppdal for syv år siden. I dag eier han Krux trening og arbeider som reisende selger for VPG.
Satset millioner

I løpet av fjoråret gikk paret til innkjøp av mer utstyr, og etter innflytting i nye lokaler har de kunne friste sine nye og gamle medlemmer med nytt utstyr til 1,5 millioner kroner.

– Utstyr er dyrt, men den siste investeringen nå var den største. Det er nye møller, spinningsykler og annet vi kunne ikke flytte hit med. Jeg synes vi har gjort en frisk satsning, og spesielt under et tøft år, sier Hoseth.

Siden oppstart i nye lokaler har det vært travle dager for paret, selv om det er Hoseth, med mange jern i ilden, som står for det meste av styringen. Medlemsmassen har økt, men igjen opplevde de som flere andre et frafall av medlemmer under koronaåret.

– Vi har ikke fått startet skikkelig før nå, og i lokalene mangler det småting enda. Heldigvis har tilbakemeldingene vært gode, selv om det alltids vil være mer å gå på. Akkurat nå tror jeg vi er i siget, avslutter Hoseth.

Les forrige sak:
Astri Hansen Juvik og Terje Tranaas kommer til Stjørdal for å gi publikum en forestilling som frembringer både latter og tårer. Foto: Tore Kolstad
Opplevelsene under sykdommen har blitt til en forestilling

Close