9 °C Stjordal, NO
20/01/2020

Malvik-rivieraen frister mange

Full strand og restaurant fra morgen til kveld

YRENDE LIV: Det er fine forhold for å bade som mange nyter godt av. YRENDE LIV: Det er fine forhold for å bade som mange nyter godt av.
Åpent Hus Høy

Hundrevis, ja, tusenvis av badende, solende og nytende oppsøker Midtsandtangen når sydenstemningen slår innover stranda.

Valery Hofmann og Georg Knutsen har drevet spisestedet «Brød & Sånt» på Midtsandan midt på Malvikrivieranen siden helga før påske i fjor.

– Vi lærte mye av i fjor, forteller Georg Knutsen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

HJEMMELAGET: Georg Knutsen i ferd med å forberede en ny runde fersk hjemmelaget mat.
HJEMMELAGET: Georg Knutsen i ferd med å forberede en ny runde fersk hjemmelaget mat.

– Da opplevde vi en meget het sommer som tok oss litt uforberedt. I år startet sesongen rolig med moderate temperaturer helt til det smalt i begynnelsen av sist uke. Så denne gang er vi bedre forberedt på hva som møter oss og har tatt de nødvendige forholdsregler, sier Knutsen.

Også denne gang slo varmen til litt plutselig og spisestedet hadde folk på ferie, men kjapt var alle klare til innsats.

– Sommervarmen betyr mye arbeid for oss. Så her er det bare å stå på slik at det blir kortere køer enn vi kunne oppleve i fjor sommer. Sist lørdag kom isbilene tidlig på morgenen før klokka 9 på morgenen. Da fylte vi opp all lagerkapasitet. Men klokka 16 var det tomt. Da var det bare å hive seg i bilen og dra rundt til butikker i distriktet og inne i Trondheim for å kjøpe mest mulig is. Det er litt hektisk mens det står på, men for all del: Det er moro å oppleve Trøndelag med en solid dose sommervarme, sier Georg Knutsen som er opptatt av å gi publikum en best mulig følelse av sommeren.

– Derfor har jeg kjøpt en tønnegrill som er fyrt opp noen ganger. Grillmat er populært i sommervarmen. Jeg kan ellers nevne at vi søndag hadde 650 enheter med egenproduserte søtsaker. Det går unna. Vi legger vekt på å servere kun egenproduserte varer. Arbeidsforholdene krever at vi må være litt kreativ for å finne løsninger, men det går, sier Georg Knutsen som er svært godt fornøyd med mottakelsen for utestedet «Brød & Sånt». Han legger merke til den store tilstrømningen fra Trondheim som ikke har maken til riviera.

– Det er helt spesielt å ta unna topper som denne varmebølgen skaper, men vi setter stor pris på den jevne og daglige strømmen av besøkende som sikrer vårt grunnlag, sier Valery Hofmann og Georg Knutsen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

SLAPPE AV PÅ STRANDA: Mange setter pris på å slappe av på stranda.
SLAPPE AV PÅ STRANDA: Mange setter pris på å slappe av på stranda.

Det er ordfører Ingrid Aune som har lansert begrepet «Malvikrivieraen». Det skjedde spontant under et intervju med Adresseavisen. Men nå er begrepet innarbeidet og ble brukt av «Sommeråpent» på avslutningskvelden fra Storsand Camping på lørdag.

En gjest fra Trondheim forteller.

– Jeg tok turen hit til Malvik tidlig både torsdag, fredag, lørdag og søndag sammen med resten av familien. Her er vi tre generasjoner som stortrives. Vi er veldig godt fornøyd med tilbudet i Malvik som er mye bedre enn vi er vant til i Trondheim. Vi er imponert over det gode tilbudet av både varm mat og drikkevarer. Det er også godt med rom på stranda for å finne seg rolig plass. Tommelen opp for stranda i Malvik, sier mannen fra Trondheim.

ETTERSPØRSEL ETTER IS: Varme dager betyr stor etterspørsel etter is.
ETTERSPØRSEL ETTER IS: Varme dager betyr stor etterspørsel etter is.

Les forrige sak:
Mange søker til Hegra festning om helga.
Helgestemning på Hegra festning

Generalens buffet, Svenssons sang og varmt trøndervær

Close