4 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Måne i advent – en stemningskonsert

Adventskonsert i Værnes kirke søndag

De er klare for adventskonserten Måne i advent. Fra venstre: Siri Schnell Juvik, Trine Mette Uthus, Jon Uthus og Åshild Mundal som får besøk av Dameavdelingen, unge sangere fra Lånke skole og det originale bandet fra innspillingen for 10 år siden. De er klare for adventskonserten Måne i advent. Fra venstre: Siri Schnell Juvik, Trine Mette Uthus, Jon Uthus og Åshild Mundal som får besøk av Dameavdelingen, unge sangere fra Lånke skole og det originale bandet fra innspillingen for 10 år siden.

Under adventskonserten i Værnes kirke på søndag, skal det fremføres sanger og tekster basert på Kjersti Vist Heides adventsplate, som ble spilt inn for 10 år siden.

Det er tiden inn mot advent, en ventetid der roen gir refleksjoner mot en kommende juletid som vil prege konserten Måne i advent. Det er 10 år siden platen ble spilt inn av lokale musikere i Lånke kirke etter en ide av Kjersti Vist Heide. Hun hadde et nært vennskap med dikter Ivar Haugen, som med sine tekster på en fremragende måte skildret livet, ektheten og mennesket i møtet med hverdag og høytid.

Sammen greide både Ivar og Kjersti å løfte frem de gode og viktige ordene som nå ble tonesatt. Med på innspilling av platen den gang var også Jon Uthus.

Jon Uthus og Måne i advent runder 10 år med lokalt skrevne melodier til tekster av Ivar Haugen. Adventskonserten arrangeres i Værnes kirke.
Jon Uthus og Måne i advent runder 10 år med lokalt skrevne melodier til tekster av Ivar Haugen. Adventskonserten arrangeres i Værnes kirke.

– Det er rart å tenke på at det har gått så mange år siden vi sammen spilte inn denne platen Måne i advent i Lånke kirke. Atmosfæren var til å føle på, og flere var med på å sette melodi til tekstene. Kjersti var arkitekten og den som ledet hele prosjektet frem til mål. I årene som fulgte har vi fremført mange av disse sangene. De har blitt en viktig del av adventstiden før jul, men de er universelle og kan også tilhøre andre stemninger. Tekstene deler nærhet, følelser, ekthet, samhold og livets mange sider, sier Jon Uthus, som blant annet har skrevet melodi til «Skumringsdagar». Denne vil han fremføre i Værnes kirke og får god hjelp av syngende barn fra Lånke skole.

For Jon Uthus er det viktig å minnes begge de to som skapte grunnlaget for platen Måne i advent.

– Ved fremføring av disse sangene er det naturlig at vi minnes de to med sine store talenter for ord og musikk. Konserten fremføres med de samme musikere som var med på innspillingen for 10 år siden. Vi har med Åshild Mundal, Trine Mette Uthus, Siri Schnell Juvik og meg selv som solister, sier Jon Uthus og nevner også Andreas Nergård som tonesetter.

Bandet består av Jan Inge Tjørhom, Arne Skognes, Odd Halvor Moen, John Oddstein Aune og Vegard Hasfjord. Koret Dameavdelingen gir støttende sang på flere av tekstene fra adventsdiktene som Ivar Haugen skrev og ga deler av ut i samling. Dørene i Værnes kirke åpner i god tid før konsertstart klokken 19.00 denne søndagen. Billettsalg ved inngang.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
To personer evakuert fra brennende hytte

Hyttebrann på Skatval tidlig lørdag morgen

Close