4 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Mange barn reiser alene med fly

Her får barn som må vente på å bli hentet slappe av under tilsyn. Stasjonssjef Stig Lerfald blir tatt hånd om av Astrid Myhr og Siv Bjørngaard Nakling tester hvordan dette er.


Når SAS benyttes, skal alle føle trygghet når reisen gjennomføres. I løpet av høstferien kan vi ha opptil 600 barn som reiser alene og som flyr fra eller til Værnes. Med et så stort antall mindreårige som reiser alene, er det viktig at SAS har klare rutiner som vårt mannskap følger.

 

Opplysninger fra reisende
Barn i alderen 5-11 år må søke om å reise med SAS. Selskapet kan ikke ta ansvar for barn som trenger ekstra tilsyn. Hvis et barn mellom 5 og 11 år og et mellom 12 og 15 år reiser i følge, må det søkes om assistanse for den yngste. Skjema for slik søknad kan du få ved å henvende deg til SAS Reisesenter eller på nettet. Barn uten reisefølge aksepteres ikke dersom det innen avgang hersker tvil om det er mulig å lande på ankomstflyplassen grunnet dårlig vær eller andre situasjoner som skyldes ekstraordinære forhold, sier Stig Lerfald.

 

Avgang

Det er påkrevet at de som følger barnet til flyplassen er på flyplassen til flyet er i luften. Barn mellom 5  – 11 år som reiser sammen med en person over 16 år, trenger ikke  vår bistand. Barn under 5 år må selvfølgelig også ha følge med en person som har fylt 16 år, sier Lerfald. Når innsjekkingen er gjennomført blir barnet fulgt av en SAS representant ombord i flyet. Ved ankomst vil barnet bli fulgt fra flyet til den personen som skal hente barnet. Her krever vi at den som skal hente barnet legitimerer seg. Slik sikrer vi at det er samme person som møter barnet som den som står i skjemaet barnet har med seg.

 

Forsinkelser

 Skjer det forsinkelser slik at barnet ikke rekker et flybytte, er det vårt ansvar å ta vare på barnet. Vi beundrer barna for sin reisevante opptreden. De aller fleste utviser en utrolig måte å opptre på. I dag har vi et eget rom hvor barna som får ventetid kan være i på Værnes. Neste år vil det bli et utvidet tilbud til barn som må vente. Håpet er å få et rom med bl.a. litt tv-spill slik at tiden går raskere. Lufthavnsjef Stig Lerfald mener det er viktig at barna føler seg komfortabel når de reiser med SAS. Dette er våre fremtidige kunder og det er derfor dobbelt viktig at de får en positiv opplevelse,  avslutter Lerfald.

 

 


Les forrige sak:
NM i SMS - Telekiosken Stjørdal står for den lokale kvalifiseringen.
NM i SMS

I fjor var det Frode Ness fra Førde som tastet “The […]

Close