19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Mange flere vil testes for korona

Koronatelefonen merker økt pågang

TRAVLERE DAGER: Koronatelefonen ringer oftere enn tidligere i sommer. Stina Mostervik (t.v.) og Liv Johanne Rekstad tar både telefoner og koronatester i Stjørdal.

Koronatelefonen i Stjørdal ringer nå mye oftere enn tidligere i sommer.

– På ei «normaluke» de siste månedene har vi drøyt 100 telefoner. Det tallet passerte vi allerede onsdag denne uka, forteller helsesykepleier Liv Johanne Rekstad.
Sammen med kollega Stina Mostervik tar hun imot henvendelser om, og gjennomfører, koronatesting i Stjørdal. Pågangen har tatt seg betraktelig opp de siste dagene.
– Vi er glade for at mange tar kontakt, slik at vi får testet så mange som mulig, sier Rekstad.
– Hva er årsaken til at antall henvendelser har økt så mye i det siste?
– Det er veldig mye forkjølelse, og særlig sår hals, som går. Været har vært varmt og kaldt og kanskje er det litt aircondition-bruk. Ellers er det en god del som har vært ute og reist, og kjenner på noen symptomer, sier Liv Johanne Rekstad.

LES OGSÅ: Bekymret for harryhandlere som gir blaffen

Økt oppmerksomhet

De to koronatesterne som denne uken både tar telefoner og tester, er veldig fornøyd med at det ikke er registrert noen positive prøver siden 14. mai.
– Veldig bra, men samtidig ser folk at det er nye tilfeller andre steder. Det gjør antakelig at oppmerksomheten rundt testing igjen blir økt, sier Rekstad og Mostervik.

Kjappe svar

I løpet av en arbeidsdag gjennomfører de to «runder» med testing. Den ene i 12-tiden og den andre i 15-tiden. Prøvene sendes med bil til St. Olavs hospital to ganger i døgnet, og prøvesvarene kommer veldig kjapt.
– Det som nå er nytt er at de som er testet kan sjekke svaret på helsenorge.no. For de som testes på formiddagen hos oss, kan svaret foreligge allerede samme kveld. Vi er veldig takknemlig for analysehastigheten ved St. Olavs i denne forbindelse. Det går virkelig unna, og det setter vi stor pris på, sier Liv Johanne Rekstad.

De fleste testes samme dag

Koronatelefonen i Stjørdal har nummer 477 81 754, og er åpen alle hverdager mellom 8.30 og 11.30. Etter en pause hvor «telefonvaktene» foretar koronatester åpner telefonen igjen klokka 13 og har åpent til 15.30.
– De aller fleste som ringer oss og har luftveissymptomer har mulighet til å bli testet samme dag som de ringer. De som ringer på formiddagen og rekker å bli med på testingen i 12-tiden, kan dermed få svar på sin prøve allerede samme kveld, sier Liv Johanne Rekstad og Stina Mostervik.

 

Les forrige sak:
AMBISIØS: Julie Hagerup Appelkvist (30) tilbyr nå mange sorter salat og rotgrønnsaker fra egen åker på Dregset gård. Gården ligger rett ved jernbaneundergangen mot Røkke på Skatval.
Har ambisjoner i åkeren

Julie Hagerup Appelkvist (30) på Dregset gård satser på kortreiste grønnsaker

Close