-1 °C Stjordal, NO
29/01/2020

Mange tok seg tid til «Gi tid»

– Det er lettere å snakke om det nå enn for noen år siden

PRATET MED MANGE: Mette Kristin Tidemann og Kjell Lundemo (til høyre) var to av de forbipasserende som fikk både kaffe, en god latter og en bra prat med Turid Brurok (fra venstre), Marthe Langsåvold og Anne Blæstervold. PRATET MED MANGE: Mette Kristin Tidemann og Kjell Lundemo (til høyre) var to av de forbipasserende som fikk både kaffe, en god latter og en bra prat med Turid Brurok (fra venstre), Marthe Langsåvold og Anne Blæstervold.

– Vi fikk spredt budskapet veldig bra.

De tre kvinnene fra rus- og psykiatritjenesten og helsestasjonen i Meråker spanderte kaffe og Twist-biter og snakket mye med mange om psykisk helse i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. Temaet for dagen i år var «Gi tid».

– Mange stanset og vi fikk snakket med mange. Det viktige for oss er å få spredt budskapet og vise at vi er til stede, sier Turid Brurok.

Hun er psykiatrisk sykepleier i Meråker kommune og tok torsdag oppstilling sammen med Anne Blæstervold og Marthe Langsåvold utenfor kassaapparatene ved Extra-butikken i Meråker sentrum.
Det er ikke bestandig at verdensdagen markeres så mye i Meråker, men de tre kvinnene mener det er viktig at de er synlige og byr på seg selv, for psykisk helse er ikke det letteste for alle å snakke om.

– Det er lettere å snakke om det nå enn for noen år siden, men fortsatt er det litt skam knyttet til det. Det er så mye lettere å snakke om at man har vondt i ryggen eller har brukket en arm. Vi ønsker mest mulig åpenhet, sier Anne Blæstervold.

Etter høstferien fortsetter hun markeringen av verdensdagen ved grunnskolen i Meråker, og interessen de fanget torsdag gir iallfall motivasjon til å fortsette arbeidet med å skape oppmerksomhet og åpenhet rundt psykisk helse.

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
11 førere fikk fartsbot

Mange kjørte for fort i 50-sone

Close