17 °C Stjørdal, NO
22/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 38

Mann i 60-årene oppbevarte og delte overgrepsmateriale

Fant 195 bilder og én videofil som ble karakterisert som ulovlig

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Da politiet gikk gjennom pc-ene til en stjørdalsmann i 60-årene fant de 195 unike bilder og én videofil som viser seksuelle overgrep mot barn i form av seksuelle handlinger eller som seksualiserer barn. I tillegg har mannen delt seks bilder og to videoer med tilsvarende innhold.

Delingen av overgrepsmaterialet stammer fra slutten av 2015 og fram til midten av 2016. Via Skype chattet mannen med to andre brukere om seksuell tiltrekning mot barn. I disse chattene delte mannen bilder og videofilmer som seksualiserer barn.

Omtrent ett år etter disse forholdene skjedde ble mannen pågrepet i sitt hjem i Stjørdal og da ble det beslaglagt tre pc-er. Etter en gjennomgang av materialet som fantes på datamaskinene satt politiet igjen med 195 unike bilder og en videofil som kategoriseres som ulovlig.

Mannen erkjente tidlig oppbevaring av materialet og den ene delingen som ble gjennomført på Skype. I rettslig avhør tidligere i år erkjente han også det første forholdet.

Mannen møtte ikke under rettsforhandlingene i Inntrøndelag tingrett nylig, da han ble dømt til en straff på 90 dagers fengsel. Stjørdalingen må sone halvparten av disse dagene, mens resten av fengselsstraffen ble gjort betinget. Han ble også dømt til å betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Les forrige sak:
Heidi og Trond Olav Beitland i Forradal er tildelt "Kulturlandskapsprisen 2018". (Foto: Fylkesmannen i Trøndelag)
Ekteparet Beitland fikk gjev pris

- Inspirasjon og oppmuntring til å fortsette arbeidet

Close