5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Mann prøvde å snike seg over grensen: – Det var hele tiden kontroll på han

Hadde blitt avvist inngang til landet, men prøvde likevel å krysse grensen på fots

(Illustrasjonsfoto)

Tidligere i dag prøvde en mann i 30-årene å ulovlig ta seg inn til Norge ved riksgrensen i Meråker. Mannen prøvde å komme inn i landet etter han hadde blitt avvist inngang.

Politiet rykket ut til Meråker for å bistå Heimevernet i få kontroll på mannen. Operasjonsleder ved politiet i Trøndelag, Bjørnar Gaasvik, bekrefter i 20-tiden at mannen har blitt overlevert til svenske myndigheter.

– Han har blitt kjørt til grensen og avlevert til svensk side. Det blir opprettet en sak da han prøvde å ta seg inn i Norge, og det har blitt forkynt bortvisning og utstedet et forelegg, sier Gaasvik.

Hele tiden oversikt

Selv om Heimevernet trengte bistand fra politiet, hadde de alltids oversikt over hvor mannen befant seg, til tross for at han prøvde å snike seg rundt kontrollposten.

– Det var hele tiden kontroll på han. Heimevernet ringte oss og sa at de hadde observasjon på mannen i det han prøvde å snike seg forbi kontrollen. De hadde hele tiden oversikt over han, og vi kjørte fra Stjørdal for å bistå de i å få kontroll på vedkommende, sier Gaasvik.

Til tross for at mannen var i terrenget en periode, hadde Heimevernet alltids oversikt over hvor han befant seg. Heimevernet fulgte med på mannen til politiet ankom stedet.

Avvist inngang

Mannen i 30-årene hadde forsøkt å komme forbi kontrollposten på grensa til fots. Mannen hadde nylig blitt avvist inngang til Norge grunnet brudd på korona-reglementet.

– Det var en dag eller to at han ble avvist ved grensen fordi han ikke oppfylte kravene for å komme inn i landet. Så ble det oppdaget at han hadde kommet seg inn i landet allikevel i dag, sier etterforskingsleder Kristian Mørkved.

Mørkved opplyser at politiet ikke kan komme med detaljene rundt avvisningen.

– De jobber fortsatt med saken, så jeg har ikke så mye mer informasjon å gi akkurat nå.

Les forrige sak:
Anna Elena Uglem håper mange vil legge turen til Tydal i sommer, og hengekøye er én populær måte å overnatte på. Foto: Privat
Anna Elena (24) skal trekke turister til kommunen

- Mulighetene er kjempestore. Vi har mange høye fjell og mange fine vann å fiske og bade i

Close