12 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Mannefall i Ap-gruppa

Varaordføreren takker for seg i lokalpolitikken

NÅ ER DET NOK: Etter 20 år i kommunestyret, de fire siste som varaordfører, gir Torfinn Krogstad seg i lokalpolitikken. NÅ ER DET NOK: Etter 20 år i kommunestyret, de fire siste som varaordfører, gir Torfinn Krogstad seg i lokalpolitikken.

Fem av seks Arbeiderparti-representanter har sagt nei til gjenvalg.

I jula bestemte varaordfører Torfinn Krogstad i Meråker seg for å si nei til gjenvalg.

– Man er nødt til å være motivert nok. Er man ikke det er det bedre å si nei, sier 61-åringen.

Han takker av etter 20 år i kommunestyret, og har vært den fremste veteranen i Arbeiderpartiet etter at Bård Langsåvold gikk av som ordfører ved forrige valg.

– Hva skal du bruke all fritiden på framover da?

Torfinn Krogstad flirer. Akkurat det blir nok ikke noe problem.

– Nå skal jeg bruke tiden på det jeg synes er artig, og er jeg med på så mye annet. Blant annet Idrettslaget Tambar, i folkehjelpa og er leder i Forbundet for ledelse og teknikk (FLT) i Meråker. Så har jeg lyst å være ute i naturen enda mer, sier Krogstad.

– Gjør som han vil

I sommer runder han også 62 og kan «gjøre som han vil», som han uttrykker det. Foreløpig er han usikker på om han rydder pulten som innkjøper i Lian Trevarefabrikk avdeling Meråker, – bedriften som het Natre fram til 1. januar.

– Jeg får se. Det kan jo være at det blir muligheter til å gjøre noe annet, sier Torfinn Krogstad.

«Ny» liste

I og med at han sa nei til gjenvalg har han skaffet seg selv en ekstra utfordring. Han sitter nemlig i partiets nominasjonskomité. Av dagens seks kommunestyrerepresentanter er det bare Lars Magnus Brækken som har sagt ja til fire nye år. Det er noe varaordføreren beklager.

– Jeg hadde virkelig håpet at særlig de unge, Oda Aurora Aune og Morten Moen, ønsket å fortsette, men samtidig forstår jeg at de sier nei. Forhåpentligvis kommer de tilbake i lokalpolitikken en dag.

– Hvor vanskelig er det å få til Arbeiderparti-listen til høstens valg?

– Det er ikke like enkelt som før, men vi begynner å nærme oss. Fortsatt har vi noen hull, men vi har fått med mange nye navn, sier Krogstad.

Nominasjonskomiteen skal møtes neste uke og etter det skal listeforslaget behandles i partiet.

– Fristen for ferdig liste er i løpet av januar, og det skal gå bra, mener Torfinn Krogstad. Men for første gang på flere tiår blir det altså en liste uten hans navn på.

 

Les forrige sak:
Jan Thomas Jenssen skal til U23-VM i langrenn.
Nest best i knallhardt selskap

Imponerende tremil av Jenssen

Close