7 °C Stjørdal, NO
28/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Maren gjør karriere i London

– Jeg hadde ingen erfaring som frisør, og har aldri hatt noen tanker om å bli frisør

I AKSJON: Maren Moholt fra Frosta, og litt fra London, i full sving med det hun liker aller best, nemlig å være kreativ med hår. (Foto: Privat)

Hun var akkurat ferdig med en bachelor i Afrika-studier da hun startet som assistent i en frisørsalong. Nå er Maren Moholt (27) fra Frosta i ferd med å gjøre litt av en karriere som frisør i London.

– Her begynte jeg for å tjene litt penger, og ikke noe annet. Men så ble det at jeg måtte gjøre et valg, forteller Maren Moholt.

Finalist i to kategorier

27-åringen, og hennes tilkommende ektemann Erik Svendsen fra Stjørdal, lever ut sine drømmer en liten halvtime utenfor London sentrum. Mens Svendsen er fysisk trener for det legendariske fotballaget Notts County, har Moholt byttet ut Afrika-studiene med et hardtarbeidende hverdagsliv i frisørsalongen The Wonderlab. Nylig vant hun en Instagram-konkurranse som ga henne muligheten til å være med på en skikkelig profesjonell fotoshoot, og hun var en av to fra hennes salong som fikk være med på et show under London Fashion Week. Sist helg var hun i to finaler under Britains Best at Salon International.
– Den ene i herreklipp-kategorien og den andre i kategorien «ladies commercial fashion look», forteller Moholt, som om tre uker kan høste enda mer heder og ære.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
Kan bli «årets frisør»

– Det er en konkurranse i «fylket» Hertfordshire hvor salongen vår ligger. Da er salongen nominert til både beste team og beste salong i Hertfordshire. I tillegg er jeg nominert til «stylist of the year», sier Moholt. Og bare for å ha nevnt det; i Hertfordshire som konkurransen omfatter bor det drøyt 1,1 millioner mennesker.

– Det er så utrolig artig å få oppleve, og være en del av dette, sier Maren Moholt. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

PHOTOSHOOT: Når bilder skal tas teller detaljene, og her er Maren Moholt frampå med den siste finishen av modellen som skal fotograferes. (Foto: Privat)
Null interesse og erfaring

Bak det hele ligger masse arbeid, men at hun skulle gjøre frisørkarriere var det nok ikke mange som forutså.

– Jeg hadde ingen erfaring som frisør, og har aldri hatt noen tanker om å bli frisør. Egentlig var jeg ikke spesielt interessert i hår heller. Men jeg har alltid likt å være kreativ, – det er kanskje der det dukket opp, sier Maren Moholt og flirer.

Etter å ha jobbet seg opp fra å være assistent, via lærlingetid i salongen, har hun det siste året vært «ordentlig» frisør i The Wonderland i London-forstaden Chorleywood. Men Frosta-kvinnen lever ikke noe dans på roser-liv.

– Det er masse arbeid. Vi jobber i salongen fra 9 til 18 de fleste dager, i tillegg til at det er mye kurs og arrangement inne i selve London. Livet er vel litt mer hektisk enn hjemme i Trøndelag, men jeg liker å være travel, sier hun og mener det veldig sterkt.

Målbevisst

Det livet har hun tenkt å leve i enda noen år.

– Jeg er temmelig målbevisst og trives aller best når jeg jobber under stress og press. Ett av målene jeg satte meg da jeg startet som frisør var at jeg ville bli med på London Fashion Week. Det har jeg oppnådd så da må jeg sette meg nye mål.

– Hva er det da?

– Nei, si det. London Fashion Week er en av de største i verden, men det hadde vært artig med en av de andre store; Milano, Paris eller New York, sier Maren Moholt.

Hjem for å gifte seg

Kontakten med familie og venner hjemme i Trøndelag er tett. Med tilhold tett på millionbyen London er det populært å besøke paret Moholt/Svendsen for mange trønderske venner. Derfor blir det oftere norsk besøk i London enn London-besøk i Frosta og Stjørdal.

– Vi reiser hjem når vi har muligheter til det. For meg blir det litt spredt utover året, mens Erik må reise når det er fotballferier.

Men i mai kommer begge hjem til en stor dag i tradisjonelle omgivelser.

– Vi skal gifte oss i Logtun kirke med selskap på Valberg Slektsgård etterpå, forteller Maren Moholt.

Men de som tror at det kommende ekteparet skal gjøre trøndere av seg etter bryllupet tar feil.

– Det blir ikke med det første nei. Vi skal gripe de mulighetene som byr seg og så tar vi det som det kommer. Våre liv nå er helt perfekte for to i vår alder, sier en strålende fornøyd Maren Moholt.

Les forrige sak:
Overtidsdrama da Blink tapte

Tapte mot Fredrikstad - nå må de ha hjelp fra samme Fredrikstad i neste runde

Close