9 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Margunn & Co. til finalen: – Jeg ble rørt og kjente tårene presse på

Har danket ut 325 andre konkurrenter

Toril Langolf (t.v.) har vært med på laget til Margunn Stokhaug Hoås siden 2008. Toril Langolf (t.v.) har vært med på laget til Margunn Stokhaug Hoås siden 2008.

Læringsverkstedet Geitspranget Naturbarnehage i Stjørdal er en av totalt fem finalister som er nominert til årets barnehage.

– Det var veldig hyggelig å få den telefonen. Jeg ble rørt og kjente tårene presse seg på, sier styrer ved Læringsverkstedet Geitspranget Naturbarnehage Margunn Stokhaug Hoås.

Vi møter Hoås der barnehagen tilbringer størsteparten av tiden sin, ute i skogen. Barnehagen forvalter rundt ti mål med naturnirvana som barna kan boltre seg rundt i. Selv om det er tidlig på dagen, er leken allerede godt i gang.

Tidligere i juni fikk de nyhetene om at de var en av totalt fem barnehager som kniver om tittelen årets barnehage. Vinner de, vil de være den første trønderske barnehagen som stikker av med prisen som har blitt utdelt fem ganger tidligere.

– Det er stort, det er det virkelig, fortsetter.

Margunn Stokhaug Hoås (t.v.) ble rørt da hun fikk beskjeden om at de var nominert til årets barnehage. Her sammen med kollega Anne Guri Viken.
Margunn Stokhaug Hoås (t.v.) ble rørt da hun fikk beskjeden om at de var nominert til årets barnehage. Her sammen med kollega Anne Guri Viken.
Foreldrestemmer

Hoås avslører at hun måtte holde gladnyheten hemmelig i to dager før hun fikk lov til å dele gladnyheten med sine ansatte.

– Det føltes veldig rart, men da jeg først kunne fortelle det, synes de ansatte det var veldig artig. De har jobbet hardt for å komme hit, smiler hun.

Til sammen utkonkurrerte Læringsverkstedet Geitspranget Naturbarnehage 325 andre barnehager. Styreren avslører at nyheten kom litt overraskende på.

– Jeg hadde ikke trodd at vi skulle bli noe finalist i årets barnehage. Det er jo foreldrene som har sendt oss inn som forslag, og det visste ikke vi noe om. Vi hadde en brukerundersøkelse i vinter, der vi fikk toppscore, og det er det ikke så mange som får. Det tyder på at de er fornøyde med oss. Brukerundersøkelsen var anonym, så var det noe man var misfornøyd med, var terskelen lav for å si ifra, forteller Hoås, og opplyser om at flere foreldre har bemerket at finaleplassen er fortjent. Selv beskriver hun nominasjonen som en seier i seg selv.

Skal fortsette å jobbe

Styreren tror det er flere årsaker til at barnehagen nå har klart å klatre seg opp til topp fem.

– Det er nok mye som ligger bak. Vi har 20 år med fartstid bak oss og har jobbet lenge med å gjøre barna robuste nok og forberede dem til resten av livet. Men selv om vi nå får annerkjennelse, betyr det ikke at vi skal legge oss på latsiden. Vi skal fortsette å jobbe kontinuerlig hele tiden, sier Hoås og fortsetter:

– Vi er alle på samme lag og drar i samme retning. Vi har et stabilt personale med lite utskifting, og de ansatte er både rause og fleksible.

Målet med prisen er å sette fokus på den gode jobben barnehager gjør. Prisen deles ut 7. september og vinneren mottar en pengepremie på 25.000 kroner, samt et skilt som beviser at de ble årets barnehage. Det er mulig å stemme på sin favoritt frem til 22. august.

– Jeg hadde satt stor pris på om folk stemmer på oss, avslutter Hoås.

Les forrige sak:
Oppfordrer campinggjester til å teste seg

Oppfordrer til lav tersker for testing etter påvist smitte.

Close